Αρχική Ειδήσεις Βαμιεδάκης: Μη αντιπροσωπευτικά τα στοιχεία Amadeus για Κρήτη και Ρόδο

Βαμιεδάκης: Μη αντιπροσωπευτικά τα στοιχεία Amadeus για Κρήτη και Ρόδο

0
Διαφήμιση

Τα στοιχεία του ΣΕΤΕ που μιλούν για μείωση των κρατήσεων της τάξης του 26% στην Κρήτη από τις 30 Ιουνίου μέχρι σήμερα, είναι αποπροσανατολιστικά γιατί προέρχονται μόνο από την Amadeus η οποία έχει μικρή παρουσία στο νησί και μπορεί να αφορούν λίγες δεκάδες άτομα και όχι την πλειονότητα των τουρ οπερέιτορ που διακινούν πάνω από το 90% των επισκεπτών στην Κρήτη.

Αυτό επισημαίνει σε σχόλιό του στο facebook ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας χθες στο SKAI.

Όπως επισημαίνει στο σχόλιό του ο κ. Βαμιεδάκης, η εικόνα στην Κρήτη δεν είναι αυτή που αποτυπώνεται στα στοιχεία, αφού τα ξενοδοχεία στην πλειονότητά τους έχουν ψηλές πληρότητες, παρά τις αντιξοότητες και οι ανησυχίες όλων εστιάζουν στην τροφοδοσία και στη λειτουργία του τραπεζικού, όχι στις κρατήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Βαμιεδάκης τονίζει ότι η ανακοίνωση των ποσοστών αυτών αποπροσανατολίζει και προκαλεί ζημιά αφού αναδημοσιεύεται σε ξένα μέσα της Ευρώπης.

 

Πηγή: TornosNews

Διαφήμιση