Αρχική Καταστροφές Στις φλόγες τραίνο με τοξικά στις ΗΠΑ

Στις φλόγες τραίνο με τοξικά στις ΗΠΑ

0
Διαφήμιση

Τραίνο που μετέφερε τοξικά χημικά προϊόντα εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά στην πολιτεία Τενεσί, στις νότιες ΗΠΑ, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, δύναμη της οποίας απομακρύνει τους 5.000 κατοίκους από την περιοχή.

Το τραίνο που εκτροχιάστηκε στα περίχωρα του Μέριβιλ, κοντά στην πόλη Νόξβιλ, μετέφερε ακρυλονιτρίλιο, ένα εύφλεκτο τοξικό χημικό προϊόν που προκαλεί προβλήματα του αναπνευστικού, δήλωσε ο πυροσβέστης Κέρμιτ Ιστερλινγκ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Σχολείο της περιοχής έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής, ενώ οι Αρχές εκκενώνουν την περιοχή.

Οι πυροσβέστες, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα και ζητούσαν από τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο της καταστροφής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι πυροσβέστες δεν προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά λόγω των κινδύνων του ακρυλονιτριλίου αναμένοντας ειδικές ομάδες στα επικίνδυνα προϊόντα που έχουν κληθεί για ενισχύσεις.

Το τραίνο, το οποίο μετέφερε επίσης δοχεία υγραερίου, εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (07.00 ώρα Ελλάδας σήμερα).

Διαφήμιση