Αρχική Ειδήσεις Στην Ελλάδα οι τουρίστες που δεν πάνε Τυνησία

Στην Ελλάδα οι τουρίστες που δεν πάνε Τυνησία

0
Διαφήμιση

Η Ελλάδα, είναι ανάμεσα στις 3 χώρες από τις οποίες θα απορροφηθεί τουριστικό ρεύμα από την Ευρώπη που κατευθυνόταν προς την Τυνησία και δείχνει προτίμηση σε ηλιόλουστους προορισμούς, μετά την αιματηρή επίθεση σε παραλιακό θέρετρο της αφρικανικής χώρας.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters, επισημαίνοντας πως οι τουρίστες αυτοί θα κατευθυνθούν, εκτός από την Ελλάδα, σε προορισμούς της Ισπανίας και της Βουλγαρίας.

Οι τουρίστες αυτοί είναι σχεδόν απίθανο να κατευθυνθούν προς μακρινούς προορισμούς, αναφέρει ο ταξιδιωτικός αναλυτής της εταιρίας ερευνών αγοράς Euromonitor, AngeloRossini, επισημαίνοντας ότι προορισμοί όπως οι Μαλδίβες, η Καραϊβική και το Μεξικό είναι γενικά πιο ακριβοί και στοχεύουν σε διαφορετικό είδος τουρισμού.

Αντίθετα, όπως εκτιμά, ο προορισμός που θα επωφεληθεί είναι η Ισπανία, η οποία στοχεύει σε παρόμοιο ταξιδιωτικό κοινό με εκείνο που προσελκύει η Τυνησία, δηλαδή τουρίστες που δίνουν μεγάλη σημασία στις διακοπές allinclusive με καλό valueformoney.

Ωστόσο, όσοι αλλάξουν προορισμό ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσουν τις διακοπές τους πιο ακριβά αφού η σεζόν έχει ξεκινήσει και το κύριο σώμα των κρατήσεων έχει πραγματοποιηθεί μήνες πριν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ισπανικής Ένωσης Ξενοδόχων Cehat, JuanMolas. Όπως είπε, η Βουλγαρία και η Τουρκία, οι οποίες έχουν απώλειες από τη Ρωσία, μπορεί να αποδειχθούν δημοφιλείς χώρες, με καλό value, ως εναλλακτικοί προορισμοί της Ισπανίας.

Ωστόσο, μετά την επίθεση στην Τυνησία, η Τουρκία ως μουσουλμανική χώρα, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο, καθώς αυτού του είδους τα γεγονότα συμβαίνουν σε μουσουλμανικές χώρες, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Επενδυτών στον τουρισμό της Τουρκίας, TUROB, TimurBayindir.

Ο ειδικός ταξιδίων της ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών TravelSupermarket, BobAtkinson, εκτιμά ότι ο ζεστός καιρός και τα πακέτα με καλό value που διαθέτει η Ελλάδα μπορούν να την καταστήσουν έναν από τους εναλλακτικούς προορισμούς διακοπών για τους τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις στην Τυνησία.

Αναγνωρίζει ωστόσο ότι πολλά εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τα μεγαλύτερα γκρουπ τουριστών από την Ευρώπη στην Τυνησία προέρχονται από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Οι Thomson και FirstChoice, θυγατρικές της TUI, μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι Βρετανοί τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Τυνησίας, προσφέρουν στους τουρίστες που έκαναν κράτηση διακοπών στην Τυνησία για αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, δωρεάν αλλαγή προορισμού και εκπτώσεις σε 15 επιπλέον πτήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σε προορισμούς της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο ανταγωνιστής ThomasCook προσφέρει δωρεάν αλλαγή κράτησης σε όσους έκαναν κράτηση για αναχώρηση πριν τις 12 Ιουλίου. Για όσους αναχωρούν μετά την ημερομηνία αυτή, τους απαλλάσσει από χρεώσεις και έχει προσθέσει δυναμικότητα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Υπολογίζεται ότι 10.000 Βρετανοί τουρίστες έχουν παραμείνει στην Τυνησία, σχεδόν οι μισοί σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με την ένωση Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ABTA.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι στη χώρα βρίσκονται 100.000 Γάλλοι τουρίστες για διακοπές του Ιουλίου, και μέχρι στιγμής το 75% έχει αποφασίσει να ακυρώσει τις διακοπές του, οι περισσότεροι εκ των οποίων επιλέγουν εναλλακτικό προορισμό, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλλων τουριστικών πρακτόρων, SNAV, JeanPierreMas.

«Ο αντίκτυπος είναι πολύ ισχυρός. Η καλοκαιρινή σεζόν έχει χαθεί για την Τυνησία», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, μαζί με την Κροατία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη Σικελία αποτελούν δημοφιλείς εναλλακτικούς προορισμούς για τους Γάλλους.

 

Πηγή: Tornosnews

Διαφήμιση