Αρχική Ειδήσεις Σε κίνδυνο οι στόχοι της Ε.Ε. για την Οδική Ασφάλεια

Σε κίνδυνο οι στόχοι της Ε.Ε. για την Οδική Ασφάλεια

0
Διαφήμιση

Οι στόχοι της Ε.Ε. για την Οδική Ασφάλεια τίθενται σε κίνδυνο καθώς οι θάνατοι αυξάνονται σε Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το θετικό είναι πως στην Ελλάδα μειώνονται.

Το 2014 είχαμε το χειρότερο ποσοστό ετήσιας μείωσης θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ε.Ε. από το 2001.

25.845 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ε.Ε. το 2014 ως συνέπεια των τροχαίων δυστυχημάτων (μείωση μόλις 0,6% σε σύγκριση με το 2013).

Θα πρέπει να επιτευχθεί μείωση κατά περίπου 8% κάθε χρόνο μεταξύ 2015 – 2020 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Ε.Ε. για το 2020, να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε σχέση με το 2010.

203.500 άνθρωποι καταγράφονται ως σοβαρά τραυματίες για το 2014 από την Αστυνομία σε 23 χώρες της Ε.Ε. (αύξηση 3% σε σύγκριση με το 2013)

Στη Σλοβενία απονεμήθηκε το βραβείο Δείκτη Απόδοσης Οδικής Ασφάλειας (PIN Award) 2015 ως η χώρα που επιδεικνύει τον υψηλότερο δείκτη πολιτικής υπευθυνότητας σε θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ενεργό Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Ασφαλείς Μεταφορές (ETSC), ανακοινώνει στοιχεία και την πρόσφατη 9η ετήσια Έκθεση Δείκτη Απόδοσης Οδικής Ασφάλειας (PIN) που αφορά στην πρόοδο της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Η πρόοδος για τη μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ε.Ε. επιβραδύνθηκε 0,6% κατά το προηγούμενο έτος και είναι η χειρότερη ετήσια μείωση από το 2001 όπου τέθηκε ο κοινός στόχος της Ε.Ε.,σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Ασφαλείς Μεταφορές.

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. πρέπει τώρα να μειώσουν τους θανάτους κατά περίπου 8% ετησίως μέχρι το 2020 για να επιτευχθεί ο στόχος που τέθηκε το 2010, να μειωθούν κατά το ήμισυ οι θάνατοι μέσα σε μια δεκαετία.

Η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μεταξύ των 12 κρατών μελών της ΕΕ που είδαν μια αύξηση του αριθμού των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα το περασμένο έτος σε σύγκριση με το 2013. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα, η Κροατία, η Σλοβενία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα σημείωσαν πρόοδο, μειώνοντας τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων περίπου κατά 10% ή και περισσότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες, και πρόσβαση στην έκθεση, μαζί με τα συνοδευτικά στοιχεία (πίνακες, κ.λπ.), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα PIN 2015 του ETSC http://etsc.eu/3asD4

Διαφήμιση