Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Schneider Electric: Η πιο βιώσιμη εταιρία σύμφωνα με τον δείκτη CAC40

Schneider Electric: Η πιο βιώσιμη εταιρία σύμφωνα με τον δείκτη CAC40

0
Διαφήμιση

Η Schneider Electric διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από το περιοδικό Enjeux Les Echos και το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Institut RSE, ως η πιο επιτυχημένη εταιρία σε προγράμματα Αειφόρου Ανάπτυξης σύμφωνα με το δείκτη CAC40.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Schneider Electric, ενσωματώνει τα προγράμματα αειφορίας στη συνολική απόδοσή της καθώς και στις διαδικασίες λήψης και εκτέλεσης αποφάσεων εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη έχει θετικό αντίκτυπο για όλους: τους πελάτες, τους εργαζομένους, τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, τους μετόχους αλλά και τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε» δήλωσε στο περιοδικού Enjeux Les Echos ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric.

Σε κλίμακα βαθμολογίας 840 στα 1.000, τα προγράμματα της Schneider Electric που σχετίζονται με την ηθική, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιχειρηματική ακεραιότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις υπεύθυνες σχέσεις με τους προμηθευτές, αναγνωρίζονται ως πάγια και καινοτόμα.

Οι πρακτικές διαφάνειας που ακολουθούνται φέρουν θετικές αξιολογήσεις από Οίκους Βιωσιμότητας όπως οι DJSI (Dow Jones Sustainability Indices), CDP (Carbon Disclosure Project), Ecovadis Oekom και Vigeo.

Η μεθοδολογία βασίζεται σε τρεις άξονες: τις δεσμεύσεις της εταιρίας με βαθμολογία έως 630 μονάδες, την επίδοση με βαθμολογία έως 300 μονάδες και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται με βαθμολογία έως 70 μονάδες.

Η Schneider Electric, δεσμεύεται πλήρως στην καταπολέμηση των παραγόντων που οδηγούν σε κλιματική αλλαγή και συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, είναι ο πρόεδρος της Global Compact France και έχει συμπροεδρεύσει στη Σύνοδο Κορυφής για την Επιχειρηματικότητα και το Κλίμα το περασμένο Μάιο στο Παρίσι, το οποίο είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες.

Διαφήμιση