Αρχική Καινοτομία Ρομπότ με 3D εκτυπωμένο σώμα

Ρομπότ με 3D εκτυπωμένο σώμα

0
Διαφήμιση

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν το πρώτο ρομπότ, το σώμα του οποίου εκτυπώνεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και είναι σκληρό στο εσωτερικό του, αλλά μαλακό στο εξωτερικό του, όπως ενός ζώου.

Το ρομπότ μπορεί να κάνει σαν βάτραχος πάνω δεκάδες απανωτά άλματα και κινείται αυτόνομα με διαδοχικές εκρήξεις, χάρη στην καύση ενός μίγματος αερίων βουτάνιου και οξυγόνου.

Οι δημιουργοί του, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, δήλωσαν ότι «ο συνδυασμός μαλακών και άκαμπτων υλικών θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς γρήγορων και ευκίνητων ρομπότ, που θα είναι πιο γερά και ταυτόχρονα πιο ικανά να προσαρμοσθούν στο περιβάλλον τους, καθώς και να δουλεύουν με ασφάλεια δίπλα-δίπλα με τους ανθρώπους».

Οι ερευνητές εμπνεύσθηκαν από τη φύση την ιδέα να ανακατέψουν στο σώμα του ρομπότ τόσο σκληρά, όσο και μαλακά υλικά.

Το μη ανθρωπόμορφο σώμα του ρομπότ έχει μια δομή που ξεκινά από την ευκαμψία του καουτσούκ στο εξωτερικό (κάτι που επιτρέπει στο ρομπότ να μην παθαίνει ζημιές όταν χοροπηδά σαν μπάλα στον αέρα) και φθάνει έως την πλήρη ακαμψία του σκελετού στο εσωτερικό του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ρομπότ έχει τρία πόδια και μπορεί να πηδά στον αέρα σε ύψος έως 75 εκατοστών, ενώ μπορεί να πέσει από ακόμη μεγαλύτερο ύψος χωρίς να πάθει κάποια ζημιά, χάρη στο μαλακό σώμα-περίβλημά του.

Τέτοια ρομπότ θα μπορούσαν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές φυσικών καταστροφών στη Γη ή για την εξερεύνηση άλλων πλανητών (όπου -χάρη στην μικρή βαρύτητα- θα μπορούσαν να κάνουν τρομερά πηδήματα!).

Διαφήμιση