Αρχική Θεραπείες Όταν η υπερθερμία – ογκοθερμία σώζει ζωές …

Όταν η υπερθερμία – ογκοθερμία σώζει ζωές …

0
Διαφήμιση

Η πρωτοποριακή μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η Ογκο-υπερθερμία, που εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της μεγάλης μάστιγας του καρκίνου.

Η υπερθερμία είναι η αύξηση της θερμοκρασίας όλης της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται (καρκίνος και κοντινοί υγιείς ιστοί ) ενώ η ογκοθερμία , η επαναστατική νέα τεχνολογία θερμοθεραπείας, προκαλεί εκλεκτική αύξηση της θερμοκρασίας του καρκινικού όγκου, με ελάχιστη διάχυση στους γύρω υγιείς ιστούς.

Χρησιμοποιείται πάντα συμπληρωματικά και παράλληλα με άλλες μεθόδους εναντίον του καρκίνου , όπως την Χημειοθεραπεία , την Ακτινοθεραπεία, τη δράση των οποίων ενισχύει, αλλά και τη Χειρουργική.

Στο παράδειγμα που ανακοινώνεται σήμερα από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογικής Υπερθερμίας (ΕΕΟΥ), η εφαρμογή της μεθόδου έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα παράλληλα με ορμονοθεραπεία, που του χορήγησε ο ουρολόγος του.

Συγκεκριμένα, άνδρας ασθενής 75 ετών, πάσχων από ανεγχείρητο καρκίνο προστάτη με πολλαπλές πνευμονικές μεταστάσεις σε όλα τα πνευμονικά πεδία άμφοτερόπλευρα, προσήλθε για συμπληρωματική ογκο-υπερθερμία στις 21/10/2014. PSA πριν από την έναρξη αγωγής: 104ng/ml.

Η νεοπλασματική φύση της νόσου τεκμηριώθηκε με βιοψία προστάτη, πνεύμονα και υπεζωκότα, όπου ανιχνεύθηκε πρωτοπαθές και μεταστατικό (αντίστοιχα) προστατικό αδενοκαρκίνωμα, με κύτταρα ανοσοϊστοχημικά (+) για τα νεοπλασματικά αντιγόνα PSA, AMACR και TTF1, και (-) για CK7 και NapsinA.

Ο ασθενής ετέθη σε ορμονοθεραπεία και υποβλήθηκε σε 12 συνεδρίες περιοχικής ογκοθερμίας σε δύο πεδία (στον προστάτη και στους πνεύμονες) , δύο φορές την εβδομάδα.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη αγωγής, στις 4/11/2014, το PSA επιδεινώθηκε πολύ (έγινε 3,392ng/ml).

Σε διαδοχικούς ακτινολογικούς ελέγχους μετά την αγωγή μέχρι και τώρα, διαπιστώθηκε πλήρης ύφεση των πνευμονικών μεταστάσεων.

Τέλος, διαδοχικές μετρήσεις του PSA διαμορφώνονται σε επίπεδα πολύ χαμηλά (<0,1 ng/ml), πράγμα που ερμηνεύεται ως πλήρης υποχώρηση της νόσου.

Από το παραπάνω περιστατικό προκύπτει σαφώς, σύμφωνα με τον Δρ Λάζαρο Δανιηλίδη, (ιδρυτικό μέλος ΕΕΟΥ), ότι: “Ο συνδυασμός υπερθερμίας με την κλασική ορμονοθεραπεία έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα με πλήρη ύφεση του πρωτοπαθούς όγκου και των πνευμονικών μεταστάσεων. Το PSA, ο καρκινικός δείκτης του προστάτη, σχεδόν μηδενίστηκε”.

INFO: ΕΕΟΥ(Ελλ. Εταιρία Ογκολογικής Υπερθερμίας)

http://yperthermia.eu/

Για περισσότερες πληροφορίες: Tηλ: (0030) 2310 286353

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚύθνος: Εναλλακτική, ελεύθερη, γεμάτη μυστικά και πλανεύτρα…
Επόμενο άρθροΑνακαλύφθηκε τετράποδο φίδι που ζούσε πριν από 120 εκατ. χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ