Αρχική Ειδήσεις Μέτρα του Δήμου Κω για την αντιμετώπιση του capital control

Μέτρα του Δήμου Κω για την αντιμετώπιση του capital control

0
Διαφήμιση

Θετική και αισιόδοξη εικόνα της Κω σε όλα τα διαδικτυακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα, ενημέρωση των επισκεπτών ότι η πρόσβαση των τουριστών στα ΑΤΜ γίνεται χωρίς πρόβλημα και ομαλές οικονομικές συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για τους τουρίστες.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Κω και σε άψογη συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής, έγινε έκτακτη σύσκεψη των τουριστικών φορέων, ΕΒΕΔ, Ένωσης Ξενοδόχων, Πρακτόρων και Διαμερισματούχων με τον Δήμο της Κω με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Πρωτογενή Τομέα κ. Ηλία Δ. Σιφάκη.

Θέμα οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και πώς αυτές οι εξελίξεις θα έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, τόσο στους παραμένοντες, όσο και στους εν δυνάμει στο νησί επισκέπτες, ώστε να διαφυλαχθεί η ορθή λειτουργία της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την καλή φήμη του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Στο παλίσιο αυτό αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

“Η εικόνα της Κω σε όλα τα διαδικτυακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να είναι θετική και αισιόδοξη. Να εκλείψουν οι φωτογραφίες με πολίτες στις ουρές μπροστά από τις τράπεζες που δημιουργούν άσχημες αλλά και ψευδείς εντυπώσεις.

Για το λόγο αυτό, προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες, να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους και στις επαγγελματικές και μη, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και video με την καθημερινότητα των τουριστών από τα ξενοδοχεία, διαμερίσματα αλλά και καταστήματα. Ο Δήμος της Κω έχει ενεργοποιημένες τρεις web κάμερες για άμεση ενημέρωση των επισκεπτών.

Είναι απαραίτητη η ενημέρωση των επισκεπτών μας, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο, ότι η πρόσβαση των τουριστών στα ΑΤΜ γίνεται χωρίς πρόβλημα, ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αφορούν όσους κάνουν χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Ενώ δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα στην επάρκεια αγαθών και καυσίμων. Σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει και ο Δήμος της Κω στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα και στην σελίδα του facebook “Δ.Ο.Τ. kosIsland”, καθώς και στην “DodecaneseKosIsland”.

Παρακαλούμε δε, και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες να συνεχίσουν να εκτελούν οικονομικές συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αφού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος συναλλαγών για τους Ευρωπαίους επισκέπτες μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι η εντύπωση που δίνουμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν τις διακοπές τους είναι εκείνη της οικονομικής διάλυσης και η δυσφήμιση που θα προκαλέσουμε μόνοι μας θα είναι μεγάλη και η ζημιά ανεπανόρθωτη, αφού θα επηρεάσει όχι μόνο τις αμέσως επόμενες κρατήσεις αλλά και τις κρατήσεις της επόμενης χρονιάς δεδομένου ότι η διαδικασία κρατήσεων για το 2016 είναι σε εξέλιξη.

Τέλος, επισημαίνουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνεχής επικοινωνία με τους τουρίστες, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους στον τουριστικό προορισμό που λέγεται ‘Κως’”.

Επισημαίνεται ότι το κείμενο συνυπογράφεται από τους συμμετέχοντες τουριστικούς φορείς: Ένωση Ξενοδόχων Κω. Ένωση Διαμερισματούχων Κω. Τουριστικοί πράκτορες Κω και τοπικό Παράρτημα ΕΒΕΔ

Διαφήμιση