Αρχική Ειδήσεις HATTA: Όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται κανονικά

HATTA: Όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται κανονικά

0
Διαφήμιση

Ο ΗΑΤΤΑ διευκρινίζει ότι οι Tour Operators όλων των τρίτων χωρών εκτός ΕΕ έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται/συμβάλλονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων των πελατών τους στη χώρα μας.

Επομένως, μόνο τα ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία έχουν δικαίωμα από το νόμο να προχωρούν σε συνεργασίες με TOs τρίτων χωρών.

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οποία αναπαράγονται εντός και εκτός της χώρας, σχετικά με ενημέρωση από Tour Operators των ΗΠΑ σε ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ότι τα εμβάσματα προς τη χώρα μας για πληρωμές υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα θα μπλοκαριστούν στην Αμερική και δε θα φτάσουν ποτέ στις ελληνικές τράπεζες και τους προμηθευτές, ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) διευκρινίζει ότι:

Βάσει του Ν. 393/1976, όπως ισχύει, οι tour operators όλων των 3ων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται / συμβάλλονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων (που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο υπηρεσίες, ήτοι μεταφορά, διαμονή, κ.λπ.) των πελατών τους στη χώρα μας.

Επομένως, μόνο τα ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία έχουν δικαίωμα από το νόμο να προχωρούν σε συνεργασίες με Tour Operators τρίτων χωρών.

Ο ΗΑΤΤΑ επικοινώνησε άμεσα με μέλη του (τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού), τα οποία διακινούν τον οργανωμένο τουρισμό της Ελλάδας και όπως ενημερώθηκε, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους από όλες τις χώρες του κόσμου.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους για απόλυτη ψυχραιμία και προσπάθεια μη διασποράς ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων, προκειμένου να μην εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο ελληνικός τουρισμός και να μην δίνεται έρεισμα στους συνεργάτες/ πελάτες του εξωτερικού να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Τέτοιες τοποθετήσεις προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αστάθεια και επ‘ουδενί δεν συμβάλλουν θετικά στην ομαλή λειτουργία του ελληνικού τουρισμού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ ίσια πλάτη χαρίζει αυτοπεποίθηση
Επόμενο άρθροΚαθησυχαστική η Κουντουρά για την πορεία του τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ