Αρχική Ειδήσεις Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών

0
Διαφήμιση

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας από την Μονάδα Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου,έως τις 9 Ιουλίου 2015 στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα, ενώ η Goldair Congress έχει αναλάβει την οργάνωσή του.

To Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών είναι το σημαντικότερο συνέδριο του κλάδου της εκπαίδευσης κωφών παιδιών στον κόσμο και ένα απο τα παλαιότερα συνέδρια της εκπαίδευσης γενικότερα.

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1878 και από τότε, εκτός από κάποιες καθυστερήσεις λόγω Παγκοσμίων πολέμων, πραγματοποιείται αδιαλείπτως κάθε 5 χρόνια σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο θα το παρακολουθήσουν 1000 σύνεδροι από 70 χώρες, ενώ 560 περίπου ειδικοί και ερευνητές από 60 χώρες και από διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

‘Οπως, της εκπαίδευσης κωφών, ψυχολογίας, γλωσσολογίας, ιατρικής, λογοπαθολογίας, τεχνολογίας, νευρογλωσσολογίας, γλωσσολογίας νοηματικής γλώσσας κτλ, θα παρουσιάσουν σε παράλληλες συνεδρίες, τα αποτελέσματα των ερευνών τους ή των εφαρμογών τους σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων παιδιών.

Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η Αγγλική ομιλούμενη και η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Στο συνέδριο συμμετέχουν μεγάλες αντιπροσωπείες ερευνητών και Πρυτάνεις από περίφημα Πανεπιστήμια εξειδικευμένα στην εκπαίδευση κωφών και βαρηκόων.

‘Οπως το Πανεπιστήμιο Gallaudet και το Πολυτεχνείο Κωφών του Ρότσεστερ (NTID) των Η.Π.Α καθώς και εξειδικευμένα κέντρα για την ακουστική αποκατάσταση των κωφών όπως το Ear Foundation του Νοσοκομείου του Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας. Το συνέδριο υποστηρίζεται από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Επιστημονικός φορέας του συνεδρίου είναι η Μονάδα Αγωγής Κωφών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα όπου προσφέρονται προγράμματα σπουδών και υλοποιούνται έρευνες σχετικά με τους Κωφούς και την εκπαίδευση τους.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης κωφών και βαρηκόων, λογοθεραπευτές, ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, φοιτητές, καθώς και στην κοινότητα των Κωφών.

Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 13.30 στο ballroom του ξενοδοχείου Intercontinental.

Διαβάστε επίσης:  Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης περιλαμβάνει σύντομες εναρκτήριες ομιλίες από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια Τζάνα Κυριαζοπούλου, τον καθηγητή του Florida University Donald Moores και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών Colin Allen.

Κωφά και ακούοντα παιδιά από τα σχολεία Κωφών και ακουόντων παιδιών της Πάτρας θα παρουσιάσουν χοροθέατρο.

Πηγή:onmed

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπτώσεις έως 50% από τους ξενοδόχους …
Επόμενο άρθροΥπεραλιευμένο το 82% των ιχθυαποθεμάτων στη Μεσόγειο – Τι πρέπει να ξέρετε για την σωστή κατανάλωση ψαριών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ