Αρχική Ειδήσεις Εκπτώσεις έως 50% από τους ξενοδόχους …

Εκπτώσεις έως 50% από τους ξενοδόχους …

0
Διαφήμιση

Να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις κρατήσεις προσπαθούν οι Έλληνες ξενοδόχοι με επιθετική πολιτική και εκπτώσεις έως και 50% σε Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες, οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολές για τις διακοπές τους μέσα στον Ιούλιο και σπεύδουν τώρα σε ακυρώσεις.

«Η βλάβη στον τουρισμό μας είναι ήδη δεδομένη. Οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες θα ορίσουν την έκταση της», δήλωσε μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, την ίδια στιγμή που ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα προσπαθούν να ”κρατήσουν” τους τουρίστες με μεγάλες εκπτώσεις, ιδιαίτερα μάλιστα τους Έλληνες αδειούχους του Ιουλίου που είχαν δώσει προκαταβολές και ακυρώνουν τώρα, λόγω των εξελίξεων, τις διακοπές τους:

Ενδεικτικά, από τα 256 ευρώ που ζητούσε ανά διανυκτέρευση πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο, έριξε την τιμή στα 178 ευρώ για κρατήσεις αυτής της εβδομάδας σε Έλληνες επισκέπτες που είχαν δώσει προκαταβολή και ζητούσαν ακύρωση…

Τι λένε οι Βρετανοί και οι Γερμανοί

Εκπτώσεις έως 50% διαπιστώνουν για τις κρατήσεις του Ιουλίου και οι ξένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθές η βρετανική Daily Mail, γεγονός το οποίο, όπως φαίνεται, λειτουργεί θετικά ως προς την αύξηση των αναζητήσεων με προορισμό την Ελλάδα, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων:

Με βάση νέα έρευνα του ταξιδιωτικού site Skyscanner, οι on line αναζητήσεις για πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 16% από την στιγμή που έκλεισαν οι τράπεζες την περασμένη εβδομάδα!

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι οι αναζητήσεις για πτήσεις προς την Ελλάδα εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κι αυτό, παρά το γεγονός των συστάσεων από πλευράς βρετανικών -και όχι μόνο- φορέων προς τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να έχουν μαζί τους πιο πολλά μετρητά.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ΑΒΤΑ, σε χθεσινή της ανακοίνωση χθες διαβεβαίωνε τους Βρετανούς τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, ότι όπως προκύπτει από όσους είναι ήδη εδώ, τα πράγματα στην Ελλάδα κυλούν χωρίς προβλήματα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και δε θεωρούμε ότι χρειάζεται να κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς οι κρατήσεις των Βρετανών που έχουν γίνει μέσω tour operators για την Ελλάδα.»

Οι συνθήκες είναι ομαλές στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα στην Ελλάδα -“Business as usual” αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ΑΒΤΑ, η οποία προσθέτει ότι υφίσταται επάρκεια προϊόντων και αγαθών στη χώρα μας.

Την ίδια διαβεβαίωση παρείχε και ο ΣΕΤΕ από την πλευρά του, όπως δήλωσε χθές ο κ. Ανδρεάδης: «Πλήρης μέχρι σήμερα επάρκεια τροφίμων, ποτών, καυσίμων και εξαιρετικές διακοπές, όπως βεβαιώνουν εδώ 800.000 φίλοι επισκέπτες της χώρας», ανέφερε χθές ο κ. Ανδρεάδης.

Aντίστοιχα, ανακοίνωση για την Ελλάδα εξέδωσε και η Γερμανική Ένωση Ταξιδίων (DRV), όπου αναφέρεται ότι οι Γερμανοί τουρίστες δεν ακυρώνουν τις κρατήσεις τους για την Ελλάδα, παρά τις κλειστές τράπεζες και το ”όχι” στο δημοψήφισμα.

«Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει η DRV «και ήδη 200- 250 χιλ. Γερμανοί βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για διακοπές, αριθμός, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες».

Μάλιστα η DRV προβλέπει ότι εφέτος οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι περισσότεροι από πέρυσι, έτος κατά το οποίο 2,5 εκατ. Γερμανοί είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας, σημειώνοντας άνοδο κατά 8,5% σε σύγκριση με το 2013.

Ένα πάντως σημαντικό ”μείων” της όλης κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των βασικών προορισμών, στους οποίους στρέφουν τώρα οι tour operators τους πελάτες για τις κρατήσεις που είχαν γίνει για μέσα στον Ιούλιο, με προορισμό την Τυνησία, προ των τραγικών γεγονότων και του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η Ελλάδα θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, στις πρώτες θέσεις ως επιλογή για τους ξένους, οι οποίοι στρέφουν την πελατεία σε ανταγωνιστικούς προορισμούς με μεγάλη κερδισμένη Ισπανία, η οποία έχει την καλύτερη τουριστική σαιζόν όλων των …εποχών.

Βαλεαρίδες, Βουλγαρία και Κύπρος απορροφούν μεγάλο κομμάτι της ζήτησης, η οποία ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί στο σύνολό της. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα καταλύματα που έχουν απομείνει στους εν λόγω τουριστικούς προορισμούς, δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές για τις οποίες έχουν πληρώσει τα ”πακέτα” τους, όσοι είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν στην Τυνησία.

 

Πηγή: newmoney

Διαφήμιση