Αρχική Ειδήσεις Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Με ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Με ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο

0
Διαφήμιση

Επιστολή προς τα μέλη του απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στην οποία καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όπως και στα ξενοδοχεία και συνιστά στα μέλη του ψυχραιμία. Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων προς τα μέλη της:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο όσον αφορά στις επιχειρήσεις μας αλλά και γενικότερα στην πατρίδα μας. Την τελευταία πενταετία έχουμε περάσει από πολλές δυσκολίες οι οποίες αφορούσαν την έλλειψη ρευστότητας, αφορούσαν τα εργασιακά προβλήματα, αφορούσαν την στασιμότητα στις κρατήσεις μας.

Οι δυσκολίες αυτές είχαν πάρα πολλές φορές αβεβαιότητα αλλά παρόλα ταύτα δεν βρεθήκαμε ποτέ «πρόσωπο με πρόσωπο» με την σημερινή σχεδόν ολοσχερή έλλειψη χρημάτων και την παρούσα κατάσταση σχεδόν μηδενικών κρατήσεων. Είχαμε πολλές φορές αβεβαιότητα για το μέλλον αλλά πάντοτε με κάποιον τρόπο σχεδιάζαμε.

Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια αβεβαιότητα πρωτόγνωρη, επαναλαμβάνω, για την οποία κανένας δεν μπορεί να μας καθοδηγήσει στις επόμενες κινήσεις μας. Όλα αυτά τα χρόνια κόντρα στα προβλήματα αγωνιστήκαμε σκληρά με τις οικογένειες μας επενδύοντας μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, κατορθώνοντας να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας και να δίνουμε ελπίδα στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που πέρα από τα επιμέρους προβλήματα, το πρόβλημα είναι ακριβώς κοινό για όλους. Εμείς όμως τι πρέπει να κάνουμε; Ένα δύσκολο ερώτημα στο οποίο υπάρχουν πολλές απαντήσεις όσον αφορά στην στρατηγική που θα ακολουθήσει ο καθένας.

Υπάρχει όμως σίγουρα μια κοινή απάντηση. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε: να υπηρετούμε την φιλοξενία.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, σε αυτούς που μας επέλεξαν ή θα μας επιλέξουν στη συνέχεια. Πρέπει να διατυμπανίσουμε ότι η Μαγνησία είναι εδώ, οι ξενοδόχοι είναι εδώ και ότι θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τους ανθρώπους μας.

Πρέπει με κάθε τρόπο να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας αναφορικά με οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί, ώστε να διευκολύνουμε και να κάνουμε, όσο μας επιτρέπεται η έκφραση «ιδανική», τη φιλοξενία τους εδώ.

Αυτό πρέπει να το μεταλαμπαδεύσουμε και στους υπόλοιπους που προσφέρουν υπηρεσίες, όπως εστιατόρια, καφετέριες, μεταφορές και οτιδήποτε έχει σχέση με την «έξωθεν καλή μαρτυρία» μας.

Φαινόμενα όπως αυξήσεις τιμών, η άρνηση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, η άρνηση μίσθωσης δωματίου λόγω της μη ικανότητας αποστολής προκαταβολής από τον πελάτη, η άρνηση υπαλλήλου να δώσει ρέστα σε λογαριασμό, δεν πρέπει να εμφανιστούν στην περιοχή μας.

Σε συνεργασία με τους φορείς, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, πρέπει να αποδείξουμε ότι η φιλοξενία είναι αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων θα είναι στο πλευρό σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Η Ένωση Ξενοδόχων έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τον ΣΕΤΕ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, την Τουριστική Αστυνομία κτλ. και οποιοδήποτε άλλο φορέα που ασχολείται με τον τουρισμό.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης, αντιλαμβανόμαστε όλοι την αβεβαιότητα που μας έχει κυριεύσει. Όμως ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Λάθος κινήσεις μπορεί να μας οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα. Θα πει κάποιος:

«Μπορεί να υπάρξουν χειρότερα;». Θα απαντήσουμε: «Ναι». Αυτό θέλουμε να προλάβουμε και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η σοβαρή δουλειά από τη μια μεριά και η ψυχραιμία από την άλλη θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο.

Περιμένουμε τις εξελίξεις και ανάλογα με αυτές θα έχουμε νεότερη επικοινωνία μαζί σας. Σας εγγυόμαστε όμως ότι συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια διαφήμισης και προβολής της περιοχής μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι μαζί με τους φορείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στα περαιτέρω προβλήματα που θα συσσωρευτούν, όπως οι πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών, οι οφειλές σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία κτλ, και θα διεκδικήσουμε λύσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση των επιπλέον προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή».

Διαφήμιση