Αρχική Καταστροφές Σύσκεψη για το τοξικό νέφος από φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Σύσκεψη για το τοξικό νέφος από φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

0
Διαφήμιση

Το τοξικό νέφος που έχει προκαλέσει η φωτιά που καίει για τέταρτη ημέρα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Νωρίτερα στο χώρο μετέβησαν ειδικοί επιστήμονες από τη δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, από τον Δημόκριτο, από το Αστεροσκοπείο και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος από το ΥΠΑΠΕΝ, προκειμένου να προβούν σε μετρήσεις ρύπων και τοξικών ουσιών.

Εξάλλου, σε σχετική κοινή ανακοίνωση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), Greenpeace και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, αναφέρονται στην επικινδυνότητα των ουσιών που έχουν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα και ζητούν να διερευνηθεί το θέμα της ασφάλειας και της πυρασφάλειας αυτών των μονάδων.

Σημειώνουν δε ότι είναι η δεύτερη καταστροφική πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στην Αττική τα τελευταία δυο χρόνια και θέτουν το θέμα της σχέσης των Ρομά με την ανακύκλωση, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει πλέον να ασκήσει μια αποτελεσματική πολιτική όσον αφορά στην ένταξη αυτών των ανθρώπων στα επίσημα δίκτυα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Το εργοστάσιο είχε κάποια στιγμή απασχολήσει μέχρι και 500 εργαζόμενους. Απορροφούσε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά των δήμων και μεγάλων εταιρειών και μέσα από διαδικασίες επανεπιλογής-επεξεργασίας-επανάκτησης παρήγαγε νέα υλικά προς πώληση. Το τελευταίο διάστημα απασχολούσε περίπου 100 εργαζόμενους, τους οποίους είχε απλήρωτους για έναν χρόνο με συνολική οφειλή περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οφειλές είχε και προς τους δήμους, τις επιχειρήσεις-πελάτες του, αλλά και το κράτος. 

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Εργαζομένων Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε., σε ανακοίνωσή της, ζητά να διαλευκανθούν πλήρως από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία τα αίτια της πυρκαγιάς. «Διεκδικούμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που κατέστρεψαν μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα και έπνιξαν με τους τοξικούς καπνούς της πυρκαγιάς όλο το λεκανοπέδιο», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Διεκδικούν, ακόμη, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και ζητούν να περάσει «στα χέρια του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων η επιχείρηση».

Διαβάστε επίσης:  Ο Δήμος Αθηναίων για 3η χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

ecozen.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπαγκίστρωση των οικονομιών τους από τα ορυκτά καύσιμα συμφώνησα οι G7
Επόμενο άρθροΗ νέα πλατφόρμα προσέλκυση Τούρκων τουριστών από την Marketing Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ