Αρχική Ειδήσεις Συνέδριο για το Βιωματικό Τουρισμό στη Σαντορίνη, τον Οκτώβρη

Συνέδριο για το Βιωματικό Τουρισμό στη Σαντορίνη, τον Οκτώβρη

0
Διαφήμιση

Το 1o Διεθνές Συνέδριο για τον Βιωματικό Τουρισμό (experiential tourism) θα διοργανωθεί στη Σαντορίνη, 9-11 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο πλαίσιο της γνωστής σειράς συνεδρίων IMIC που συνεχίζεται από την Ηλιότοπος για 11η συνεχή χρονιά.

Βιωματικός Τουρισμός (experiential tourism) είναι ένα ιδιαίτερα ευρύ και πολύ σύγχρονο πεδίο που περιλαμβάνει διάφορες μορφές τουρισμού όπως: δραστηριότητες στη φύση, πολιτιστικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, οικοτουρισμός, εκπαιδευτικά ταξίδια, τουρισμός πολιτιστικής κληρονομιάς, διερευνητικός (experimental) τουρισμός κλπ.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι περιλαμβάνουν δραστηριότητες πέρα από τα συνηθισμένα, φιλικές προς το περιβάλλον οι οποίες παράλληλα χαρακτηρίζονται από σεβασμό προς την κουλτούρα και τον πολιτισμό ενός τόπου.

Μέσα από μοναδικές, αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες ζωής, μέσα από την επαφή του με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωμορφολογία, τη γαστρονομία και τη λαογραφία, ο επισκέπτης επιδιώκει να ζήσει εμπειρίες συμμετέχοντας με όλες τις αισθήσεις του και όχι μέσα από την αποστασιοποιημένη παρατήρηση ενός νέου τόπου.

Σκοπός του IMIC 2015 είναι να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις νέες τάσεις παγκοσμίως στο σύγχρονο θέμα του Βιωματικού Τουρισμού, να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον, να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι βιωματικές εμπειρίες στον τουρισμό και να προσφέρει γνώση και νέα εργαλεία σε όλους εκείνους που βρισκονται στην πρώτη γραμμή, σχεδιάζουν και προσφέρουν το τουριστικό προϊόν.

Οι οργανωτές και η διεθνής επιστημονική ομάδα που υποστηρίζει το IMIC 2015 προσκαλούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές καθώς και νέους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας κλπ να συμμετέχουν ενεργά στο μοναδικό και πρωτοπόρο αυτό συνέδριο. Προθεσμία υποβολής προτάσεων για ομιλία είναι η 10η Ιουλίου.

Ως κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο συμμετέχουν οι καθηγητές John Tribe, University of Surrey, Maria Gravari-Barbas, Paris 1 – Sorbonne University και Πάρις Τσάρτας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Διαφήμιση