Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

0
Διαφήμιση

«Δεν είμαστε ιδιοκτήτες αλλά περαστικοί ένοικοι στον πλανήτη μας, και συνακόλουθα πρόσκαιροι – και γι΄αυτό αναλόγως υπόλογοι – διαχειριστές των συνθηκών διαβίωσης μέσα στα, πολλαπλώς πεπερασμένα, όριά του» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

«Η εξέλιξη του ανθρώπου εξαρτάται και από την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και προσθέτει ότι η αξία του ανθρώπου και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, εξαρτώνται απολύτως από το επίπεδο σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, όπως τούτο πρέπει να διαιωνίζεται σύμφωνα με τους απαράβατους κανόνες ισορροπίας του πλανητικού μας οικοσυστήματος” αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε μεταξύ άλλων, δυο μεγάλες αλήθειες αναφορικά με το περιβάλλον και την σημασία του για τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα: Πρώτον, ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός, υπό την έννοια ότι η πραγματική οικονομική ανάπτυξη νοείται μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο, το πνεύμα και τον πολιτισμό, αφού τότε μόνο νομιμοποιείται να χαρακτηρίζεται αειφόρος, και δεύτερον, ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αποκλειστικώς ζήτημα συλλογικής συμπεριφοράς. Είναι επιπλέον – και μάλιστα εν πολλοίς – θέμα ατομικής συμπεριφοράς.

«Ο καθένας μας οφείλει να αναλαμβάνει τις στοιχειώδεις ευθύνες του ως προς τον συνειδητό σεβασμό του περιβάλλοντος, τόσο για τον κόσμο που ζούμε, όσο και για τον κόσμο που οφείλουμε να διασφαλίσουμε στις μελλοντικές γενιές» καταλήγει ο κ. Παυλόπουλος.

Διαφήμιση