Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πάνω από 60 τόνοι υλικών ανακύκλωσης από ΟΤΕ-COSMOTE

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πάνω από 60 τόνοι υλικών ανακύκλωσης από ΟΤΕ-COSMOTE

0
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 60 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών συγκεντρώθηκαν το 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης ΟΤΕ–COSMOTE, που υλοποιείται τόσο σε κτίρια όσο και στα καταστήματα του Ομίλου με τη συμμετοχή εργαζομένων και πελατών.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υλοποιούν από τις 5/6 έως τις 19/6 ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης για παλιές συσκευές κινητής στα καταστήματά ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Όσοι ανακυκλώσουν το παλαιό κινητό τους μπορούν να αγοράσουν μια νέα συσκευή ή tablet έως και 20€ φθηνότερα .

Οι δύο εταιρείες και φέτος θα διαθέσουν €1.000 για κάθε τόνο κινητών και σταθερών τηλεφωνικών συσκευών που θα συγκεντρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, στους περιβαλλοντικούς φορείς «Φιλοδασική Ένωση Αθηνών» και «Καλλιστώ». Το εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης ΟΤΕ-COSMOTE με ειδικούς κάδους και σημεία ανακύκλωσης είναι διαθέσιμο σε περισσότερους από 6.000 εργαζομένους του Ομίλου. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε επιπλέον κτίρια το 2015.

Στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος συμβάλλουν για 6η χρονιά φέτος, 42 Πολιτιστικά Κέντρα Εργαζομένων ΟΤΕ που διοργανώνουν πλήθος δράσεων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, των οικογενειών τους, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης των δύο εταιρειών έχουν αξιολογηθεί με επιτυχία σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2004, ενώ ο ΟΤΕ και η COSMOTE εξασφάλισαν για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη ΔΕΗ Α.Ε., προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Οι εγγυήσεις πιστοποιούν ότι για το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων του ΟΤΕ και της COSMOTE από τη ΔΕΗ Α.Ε., ισόποση ενέργεια έχει παραχθεί από ΑΠΕ.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE ακολουθούν στρατηγική για την Κλιματική Αλλαγή και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 20% έως το 2020, ως μέλη του Ομίλου της Deutsche Telekom.

Διαφήμιση