Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Γιορτασμός Παγκόσμιων Ημερών Περιβάλλοντος και Ωκεανών!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Γιορτασμός Παγκόσμιων Ημερών Περιβάλλοντος και Ωκεανών!

0
Διαφήμιση

Στις αρχές Ιουνίου γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο δύο πολύ σημαντικές ημέρες για τον πλανήτη μας. Συγκεκριμένα, σήμερα 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2015 είναι «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή.» και στόχο έχει να τονίσει ότι η ευημερία των ανθρώπων δεν είναι αναγκαίο να έχει κόστος για τον πλανήτη. Το να ζεις με βιώσιμο τρόπο σημαίνει να μπορείς να κάνεις περισσότερα και καλύτερα πράγματα με λιγότερους πόρους.

Αντίστοιχα, το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών είναι «Υγιείς Ωκεανοί, Υγιής Πλανήτης» με τα Ηνωμένα Έθνη να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά.

Πολλές και διαφορετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες. Μία από τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών είναι και το «Blue Project Event: I wear blue for the Oceans.» Mε σύνθημα “Wear blue, tell two”, οι διοργανωτές μας καλούν να φορέσουμε όλοι μπλε ρούχα και να διαδώσουμε το μήνυμα για καθαρές θάλασσες. Εμείς το κάναμε, κάντε το και εσείς για να πολλαπλασιαστεί η δύναμη του μηνύματος!

Επίσης, στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχουν μηνύματα των μελών του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» για τις ξεχωριστές αυτές μέρες, που λάβαμε από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here