Αρχική Καινοτομία Μαθητές εφηύραν προφυλακτικό που εντοπίζει τα αφροδίσια και αλλάζει χρώμα!

Μαθητές εφηύραν προφυλακτικό που εντοπίζει τα αφροδίσια και αλλάζει χρώμα!

0
Διαφήμιση

Το ωραίο νέο είναι ότι εφευρέθηκε επιτέλους προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις! Το παράξενο νέο είναι ότι υπεύθυνα για την εφεύρεση είναι παιδιά σχολικής ηλικίας.

Οι Daanyaal Αλί, 14, ως Muaz Nawaz, 13 και Chirag Shah, 14, μαθητές όλοι στη ακαδημία Ισαάκ Νεύτων στο Ilford του Essex, έφτιαξαν ένα προφυλακτικό με ενσωματωμένο δείκτη για την ανίχνευση μολύνσεων όπως τα χλαμύδια και η σύφιλη και το οποίο αλλάζει χρώμα, ανάλογα με το στέλεχος του βακτηρίων που υπάρχουν.

Η εφεύρεση μάλιστα, που ονομάζεται S.T.EYE, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Υγεία» του διαγωνισμού «TeenTech Awards».

«Δημιουργήσαμε το S.T.EYE σαν ένα νέο τρόπο ανίχνευσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων για να βοηθήσουμε το μέλλον της επόμενης γενιάς», ανέφερε ο Daanyall, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο θα κάνει την ανίχνευση των επιβλαβών μεταδιδόμενων νοσημάτων πιο ασφαλή από ποτέ, έτσι ώστε οι χρήστες να δρουν άμεσα στο σπίτι τους, χωρίς να την απαραίτητη συμβολή του ιατρού».

Το προφυλακτικό S.T.EYE, γίνεται μπλε όταν ανιχνεύονται χλαμύδια, κίτρινο στην περίπτωση του έρπητα, κόκκινο για τον HPV και πράσινο για τη σύφιλη.

 

Πηγή: 7imeres

Διαφήμιση