Αρχική Ειδήσεις Κι όμως, Άνδρος υπάρχει και στις Μπαχάμες!

Κι όμως, Άνδρος υπάρχει και στις Μπαχάμες!

0
Διαφήμιση

Άνδρος. Αρχοντική, όμορφη, άγρια. Η ομορφιά του υπέροχου νησιού των Κυκλάδων μοναδική. Αλλά όχι και το όνομά του. Γιατί; Μα επειδή ακριβώς το ίδιο όνομα, Άνδρος, φέρει και το μεγαλύτερο νησί στις Μπαχάμες.

Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο χάρτη των Μπαχαμών, ένα όνομα ξεχωρίζει. Και όχι μόνο γιατί ανήκει στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος αλλά και γιατί θυμίζει κάτι από… Ελλάδα. Άνδρος και στις Μπαχάμες λοιπόν.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα ενιαίο νησί, αλλά ένα σύμπλεγμα νησίδων που αποτελούν τους δορυφόρους τριών μεγαλύτερων, της Βόρειας Άνδρου, του Μάνγκροουβ Κέι και της Νότιας Άνδρου.

Πώς προέκυψε το όνομα Ανδρος

Το αρχικό όνομα του νησιού ήταν «Εσπιρτού Σαντού» και η μετονομασία του σε… Άνδρος εκτιμάται ότι έγινε κατά την περίοδο της βρετανικής διοίκησης των νησιών. Κάποια έγγραφα ανέφεραν το νησί ως «Andrews Island», ενώ σε χάρτη του 1782 γίνεται λόγος για «San Andreas».

Το όνομα εκτιμάται ότι προέκυψε από τον Σερ Έντμουντ Αντρος, διοικητή του Μπαρμπέιντος το 1672 και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας, ενώ άλλοι αποδίδουν το όνομά του νησιού στους κατοίκους του St. Andro Island που μετανάστευσαν εκεί το 1787 ή ακόμη και στους Έλληνες σφουγγαράδες, γιατί ναι έφθασαν ως εκεί λόγω του πλούτου της περιοχής σε σφουγγάρια. Η τελευταία εκδοχή, πάντως, θεωρείται η πιο αδύναμη καθώς οι Έλληνες σφουγγαράδες έφθασαν στην Άνδρο των Μπαχαμών το 19ο αιώνα.

Άνδρος, το καλύτερο καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης

H Άνδρος στις Μπαχάμες περιγράφεται ως ο ιδανικός προορισμός για όσους τουρίστες αναζητούν ερημικές παραλίες, αγαπούν τη φύση και τα θαλάσσια σπορ.

Αν και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, είναι και το λιγότερο αναπτυγμένο, με πολλές περιοχές του να παραμένουν ανέγγιχτες από τον πολιτισμό. Λόγω ακριβώς αυτής της μικρής ανάπτυξης του νησιού συχνά αποκαλείται ως το «Θαύμα της φύσης των Μπαχαμών».

Η άγρια φύση της Άνδρου

Άγριες ορχιδέες, πεύκα, σπάνια πουλιά, ιγουάνα, συνθέτουν την παρθένα ομορφιά του νησιού αυτού, ενώ και τα βράδια το σκηνικό είναι πραγματικά μοναδικό. Και αυτό γιατί τα φώτα του πολιτισμού είναι… μίλια μακριά και οι νύχτες των επισκεπτών του νησιού φωτίζονται μόνο από τον έναστρο ουρανό…

Τεράστιος, όμως, είναι ο φυσικός πλούτος και… υποθαλάσσια. Σπήλαια και κοραλλιογενείς ύφαλοι περιμένουν τους λάτρεις των καταδύσεων να τα εξερευνήσουν. Μάλιστα, ο τρίτος μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Άνδρο. Των Μπαχαμών πάντα.

Πηγή: iefimerida

Διαφήμιση