Αρχική Καταστροφές Καύσωνας σκοτώνει μαζικά κόσμο στο Πακιστάν

Καύσωνας σκοτώνει μαζικά κόσμο στο Πακιστάν

0
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 180 θάνατοι έχουν καταγραφεί στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 20 εκατομμύρια ανθρώπους, όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ άλλοι 11 έχασαν την ζωή τους στο νότιο τμήμα της επαρχίας Παντζάμπ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ζητήσει τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τον γιατρό Σάμπιρ Μεμόν, έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ξεπεράσει τους 180 στις επόμενες ώρες.

Κατά τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο από πέντε νοσοκομεία στο Καράτσι και τα περίχωρά του, ο απολογισμός ενδέχεται να ανέλθει στους 249 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA), Άχμεντ Καμάλ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Rangers προκειμένου να τους βοηθήσουν να παράσχουν φροντίδα στα θύματα του καύσωνα.

Η κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ επιπλέον κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού όλα τα νοσοκομεία, ανακαλώντας τις άδειες των ιατρών και αυξάνοντας τα αποθέματα φαρμάκων.

Τις επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν οι καθημερινές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που επηρεάζουν και το σύστημα υδροδότησης.

Πριν από ένα μήνα σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κύμα καύσωνα στη γειτονική Ινδία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here