Αρχική Ειδήσεις Η UNICEF απευθύνει έκκληση προς τη Σύνοδο Κορυφής των G7

Η UNICEF απευθύνει έκκληση προς τη Σύνοδο Κορυφής των G7

0
Διαφήμιση

Με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής των G7 που πραγματοποιείται στο Elmau της Βαυαρίας στη Γερμανία, η UNICEF Ελλάδος μαζί με τις Εθνικές Επιτροπές των βιομηχανικών χωρών, απευθύνουν έκκληση προς τα κράτη να εστιάσουν στη μείωση της παιδικής φτώχειας και να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις των παιδιών στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων, όπως είναι η νέα Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη UNICEF πάνω από 570 εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια σε όλο τον κόσμο ζουν σήμερα κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας, με λιγότερο από το 1,25 δολάρια την ημέρα. Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είναι παιδιά και έφηβοι. Τα παιδιά δεν είναι μόνο θύματα της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής, αλλά αποτελούν επίσης ένα σημαντικό μέρος της λύσης. Οι χώρες των G7 πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την εξεύρεση λύσεων σε παγκόσμια ζητήματα. Η βιώσιμη πολιτική ξεκινάει από τα παιδιά. Δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να μεγαλώσουν σωστά και με ασφάλεια δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική σταθερότητα και την ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Νεολαίας J7 (Junior 7), η οποία πραγματοποιήθηκε 7-13 Μαΐου στο Βερολίνο, έγιναν ουσιαστικά βήματα όταν 54 έφηβοι από 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, διατύπωσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τα θέματα της ατζέντας των G7 και τις παρουσίασαν στην Ομοσπονδιακή Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Οι συστάσεις τους συμπεριλαμβάνουν την απαίτηση για αύξηση της συμμετοχής των νέων στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων, περισσότερες επενδύσεις από τις βιομηχανικές χώρες στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης, αυξημένη προσοχή ώστε να μπει ένα τέλος στην παιδική φτώχεια και η απαίτηση να τεθούν τα στάνταρντ για μια δίκαιη οικονομία.

Η Σύνοδος Κορυφής των G7 στη Γερμανία είναι η αφετηρία μιας σειράς διεθνών σημαντικών συνεδρίων σχετικά με την αναπτυξιακή συνεργασία και την κλιματική αλλαγή.

Οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη θα πραγματοποιηθούν στην Αντίς Αμπέμπα τον Ιούλιο, στην Αιθιοπία. Η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί σε ειδική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Τον Δεκέμβριο οι διαπραγματεύσεις για τη διεθνή Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστούν στο Παρίσι.

Διαφήμιση