Αρχική Ειδήσεις Έλεγχοι για το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία

Έλεγχοι για το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία

0
Διαφήμιση

Ελέγχους στις ξενοδοχειακές μονάδες που παρέχουν το ελληνικό πρωινό προγραμματίζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως τόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Ρούλα Μυκωνιάτη.

Η κ. Μυκωνιάτη, επισήμανε ότι σήμερα 30 από τα 162 ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής έχουν υιοθετήσει το ελληνικό πρωινό, ενώ οι μονάδες σε όλη τη χώρα που παρέχουν το συγκεκριμένο πρωινό με τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης είναι περίπου 700.

Όσες μονάδες είναι πιστοποιημένες για το ελληνικό πρωινό θα ελεγχθούν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, προκειμένου και η πιστοποίηση να έχει αξία και το πρωινό που δοκιμάζουν οι πελάτες των ξενοδοχείων να αντικατοπτρίζει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία.

Είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Στόχος του προγράμματος “Ελληνικό πρωινό” είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και να γευτούν στο πρωινό τους, τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα και εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”.

Η βάση του ελληνικού πρωινού είναι τα κύρια προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής όπως ο άρτος, τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το γιαούρτι, το μέλι, τα τυροκομικά, τα αλλαντικά, τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια, οι πίτες,τα γλυκά και τα φρέσκα φρούτα.

 

Πηγή: halkidikinews

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here