Αρχική Ελληνικά Προϊόντα 5ετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης από την Green Cola

5ετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης από την Green Cola

0
Διαφήμιση

Πενταετές επιχειρηματικό πλάνο (businessplan) έχει καταρτίσει η εταιρεία αναψυκτικών GreenCola έχοντας ως άμεσο στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην εσωτερική αγορά αλλά κυρίως την περαιτέρω παραγωγική της επέκταση στο εξωτερικό.

Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, έχει πλέον νέα δυναμική με την είσοδο του Γιάννη Χήτου, προέδρου ΔΣ της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, στη μετοχική σύνθεση της ΕΠΑΠ ΑΕ, ο οποίος αποκτά το 25%, μέσω διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα θα υπάρξει νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Χήτος αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, με δικαίωμα καταστατικής μειοψηφίας.

Τόσο ο κ. Περικλής Βενιέρης, εκπροσωπώντας την GreenCola (ΕΠΑΠ) όσο και ο Γιάννης Χήτος εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία στην Ελλάδα, ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς και λανσάροντας νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά αναψυκτικών ενώ παράλληλα θα διευρύνει περαιτέρω την παραγωγική της επέκταση στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι το παραγωγικό μοντέλο που ακολουθεί η εταιρεία της επιτρέπει να παραχωρεί την άδεια εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς συνεργάτες/εμφιαλωτές. Όπως αναφέρθηκε η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης σε Κύπρο και Σερβία ενώ έχει ξεκινήσει επαφές για την υπογραφή συμφωνίας σε άλλες τρεις χώρες στα Βαλκάνια.

Η αναγνώριση των προϊόντων της ΕΠΑΠ από επιχειρηματίες σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή έχει εντείνει την εξαγωγική δράση της εταιρείας με τελευταίο πετυχημένο λανσάρισμα αυτό της GreenCola στην αγορά του Ισραήλ. Εκτός από το Ισραήλ, οι χώρες στις οποίες εξάγεται η greencola είναι, μεταξύ άλλων, οι: Κύπρος, Σερβία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία και Κίνα.

Ο τζίρος της εταιρείας το 2014 ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη της διοίκησης είναι ότι το 2015 θα ανέλθει σε 15 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης για το 2020 είναι ο τζίρος να αγγίξει τα 80 εκατ. ευρώ.

Το μερίδιο αγοράς στο οργανωμένο λιανεμπόριο στα αναψυκτικά το 2014 ανήλθε σε 5% και το μερίδιο αγοράς cola σε 5,5%. Η εταιρεία διεκδικεί τη δεύτερη θέση στο σύνολο της αγοράς αναψυκτικών και τη δεύτερη στα τύπου cola αναψυκτικά αφήνοντας πίσω της την Pepsico-ΗΒΗ.

Η ΕΠΑΠ ΑΕ κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και χρήσης των προϊόντων GreenCola για την Ελλάδα και για αγορές του εξωτερικού. Ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 1959, από μια ομάδα τοπικών παραγωγών, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμφιάλωση αναψυκτικών.

Το 2011, το σύνολο των μετοχών της πέρασε στην κυριότητα της GreenColaHellasAE, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Περικλής Βενιέρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της CocaColaHellenic ΑΕ. HGreenColaHellasAE διαθέτει βιομηχανική μονάδα στη Λεπτή Ορεστιάδας, ενώ από το 2014 έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης αναψυκτικών για λογαριασμό της, με την ΕΑΣ Αργολίδας.

Η εταιρεία διαθέτει στις αγορές που δραστηριοποιείται τα δικά της σήματα – GREENCOLA, BLE, GR8, MIX & MATCH – ενώ εμφιαλώνει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων retailers.

Διαφήμιση