Αρχική Ειδήσεις 1ος Μαραθώνιος Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών

1ος Μαραθώνιος Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών

0
Διαφήμιση

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου 2015, διοργανώνεται για πρώτη φορά διήμερο Μαραθώνιο προγραμματισμού (Hackathon) με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών για τις αστικές συγκοινωνίες αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα (Open Data).

Το πρώτο Hackathon #Transport γίνεται πραγματικότητα με τη συμβολή των Συγκοινωνιών Αθηνών που εναρμονιζόμενες με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία παρέχουν ανοικτά δεδομένα προς όφελος των πολιτών.

Η ελεύθερη διάθεση δημόσιων δεδομένων σε τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης μειώνει το κόστος συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς η παροχή περισσότερων και καλύτερης ποιότητας δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα πληροφορημένους πολίτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομία μέσα από την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας “CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA” που θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε άλλους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας και υποστηρίζεται από τις εταιρίες Google, VISA, Hellas Smart Ticket (HST), ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τα Goody’s Burger House.

Στο Hackathon #Transport καλούνται να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, συγκοινωνιολόγοι, αρχιτέκτονες, στελέχη επικοινωνίας & εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές και γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, είτε ως developers για την υλοποίηση εφαρμογών, είτε ως μέντορες για υποστήριξη στην υλοποίηση, ως επιχειρήσεις για συμβουλευτική συμμετοχή ή ως στελέχη του δημοσίου τομέα.

Στο Hackathon #Transport επίσης έχουν κληθεί να συμμετέχουν και φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα διαθέτοντας ανοικτά δεδομένα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το περιβάλλον και η δημόσια διοίκηση.

Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα. Επίσης, στους συμμετέχοντες και στους νικητές θα προσφερθούν υπηρεσίες σε είδος, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης .

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χώρος και Ημερομηνία: INNOVATHENS 4 & 5 Ioυλίου 2015, Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα.

Δικτυακός τόπος ενημέρωσης & εγγραφών: http://crowdhackathon.com/transport

Όνομα και hashtag: #transport, #crowdhackathon

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1575066889426260/

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τις Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «INNOVATHENS» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (Τομέας Μεταφορών & Δικτύων),

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοδήλατο και πρόγραμμα προπόνησης
Επόμενο άρθροΤα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ