Αρχική Ειδήσεις Πρόσκληση Π. Λαφαζάνη σε γαλλικές πετρελαϊκές εταιρείες

Πρόσκληση Π. Λαφαζάνη σε γαλλικές πετρελαϊκές εταιρείες

0
Διαφήμιση

Πρόσκληση για συμμετοχή γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στον διαγωνισμό για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη μετέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα Ζαν Ντελφόρζ, με τον οποίοι συναντήθηκε στο υπουργείο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Ο κ. Λαφαζάνης ενημέρωσε συγκεκριμένα τον Γάλλο Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας αν αναλάμβανε σχετικές πρωτοβουλίες για συμμετοχή και γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Παράλληλα η Σ. Σταματάκη του επέδωσε το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα στοιχεία που του παραδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες  και να ενημερώσει το υπουργείο για την ανταπόκρισή τους.

Ο Γάλλος Πρέσβης εκδήλωσε επίσης ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης εξήγησε ότι  πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό, τόνισε, διαμορφώνουμε ένα σχέδιο πρώτα απ’ όλα  για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και την απαλλαγή της ΔΕΗ ΔΕΗ-2,61% από ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα, όπως ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε ότι άλλη μία βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα ένας πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος για την περιοχή μας και την Ευρώπη. Γι’ αυτό, σημείωσε, στηρίζουμε τον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει αζέρικο αέριο, τον κάθετο διάδρομο με τον αγωγό IGB που θα συνδέει στην Ελλάδα τον ΤΑΡ με τη Βουλγαρία και Ρουμανία, αλλά και τον αγωγό που, διά μέσου του ελληνικού εδάφους, θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση την κεντρική Ευρώπη.

Διαφήμιση