Αρχική Καταστροφές Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε το Νεπάλ

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε το Νεπάλ

0
Διαφήμιση

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το Νεπάλ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του Κατμαντού που πετάχτηκαν έντρομοι στους δρόμους, λίγες εβδομάδες μετά τη σεισμική δόνηση που άφησε πίσω της 8.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε την μέτρηση του μεγέθους της δόνησης από 7,1 σε 7,4. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο Εβερεστ, και σε βάθος μόλις 19 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Tο επίκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων, 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ και στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ.

Κτήρια, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο ισχυρό σεισμό πριν από τρεις εβδομάδες, κατέρρευσαν πλήρως.

Οι αρχές του Νεπάλ έκλεισαν το αεροδρόμιο του Κατμαντού, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιρέντρα Πρασάντ Σρέστα, υπεύθυνος του διεθνούς αεροδρομίου Τριμπουβάν.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Σιντουπαλτσόκ, ανατολικά του Κατμαντού, πόλη η οποία θρήνησε τα περισσότερα θύματα από τον σεισμό της 25ης Απριλίου, δήλωσε ο διοικητής της Κρίσνα Γκουαγιάλι και πρόσθεσε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Θιβέτ.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Ντολάκα, η οποία βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα, είπε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Στη γειτονική Ινδία, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτηρίων και ένας στο κινεζικό Θιβέτ από την πτώση βράχου.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και, σύμφωνα με μαρτυρίες, διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στο Κατμαντού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Γονείς με τα παιδιά τους στην αγκαλιά κι εκατοντάδες άλλοι πολίτες επιχειρούσαν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους στο κινητό.

Οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα καταστήματά τους κι οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που έσπευδε στους οικείους του.

Γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στο νοσοκομείο του Κατμαντού για να ανοίξουν δρόμο για την διέλευση των ασθενοφόρων.

Ομάδες διάσωσης που επέστρεφαν από το Νεπάλ μετά τον πρώτο σεισμό, δήλωσαν ότι ενδέχεται να επανέλθουν.

Διαφήμιση