Αρχική Ειδήσεις Μεταπτυχιακό με θέμα το Βιοεπιχειρείν

Μεταπτυχιακό με θέμα το Βιοεπιχειρείν

0
Διαφήμιση

Με αντικείμενο την επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων σε θέματα βιο-επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους τομείς των φαρμάκων, διατροφής, διαγνωστικής και περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας, το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών συνδιοργανώνουν Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με θέμα το «Βιοεπιχειρείν».

 Το ΔΠΜΣ θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, θα εγγράψει τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2015 και τα μαθήματα θα γίνονται στους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Παρασκευή και Σάββατο. Η προκήρυξη θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τα τέλη Ιουλίου.

 Οι απόφοιτοι του ΔΠΜΣ θα έχουν τα εφόδια που απαιτούνται για μία επιτυχή σταδιοδρομία στον επιχειρηματικό κόσμο των βιοεπιστημών και της μετάφρασης βιοτεχνολογικών καινοτομιών σε προϊόντα και υπηρεσίες και θα αποτελέσουν πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για τον ιδιωτικό τομέα και την ανάπτυξη.

 Η διάρκεια του ΔΜΠΣ θα είναι τρία εξάμηνα. Το πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνουν οκτώ μαθήματα: Βιοχημική και Μοριακή Διαγνωστική, Φάρμακα και Υγεία, Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, Νομικό πλαίσιο για Βιοεπιχειρήσεις-Πιστοποίηση, Τρόφιμα και Διατροφή, Περιβαλλοντική Βιοτεχνολογία, Πηγές Χρηματοδότησης, και Έρευνα Σχεδίαση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων. Στο τρίτο εξάμηνο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπονούν διπλωματική εργασία σε εργαστήρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και σε επιλεγμένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο ΔΠΜΣ.

Το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι το μοναδικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα που συνδυάζει την εκπαίδευση των φοιτητών σε διακριτούς αλλά συμπληρωματικούς τομείς των βιοεπιστημών και επιχειρηματικών σπουδών για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

 Έτσι, περιλαμβάνει μαθήματα που αφορούν την εξοικείωση των φοιτητών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας με επιχειρηματικές εφαρμογές.

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας και ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και επιπλέον των μαθημάτων, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών θα υπάρχουν σεμινάρια με στοιχεία επιχειρηματικότητας από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων, ανάπτυξη θυρίδων επιχειρηματικότητας με παράλληλη παροχή κινήτρων στους συμμετέχοντες και συστηματικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

Διαφήμιση