Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ξεκινάει ο εορτασμός «Αγαπώ την αγορά μου»

Ξεκινάει ο εορτασμός «Αγαπώ την αγορά μου»

0
Διαφήμιση

Μαζί με άλλες 19 ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα γιορτάζει φέτος για πρώτη φορά τις τοπικές αγορές της με πλήθος εκδηλώσεων, από 15 μέχρι 31 Μαΐου 2015.

Στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη (ΟΚΑΑ) διοργανώνονται εκδηλώσεις παρέα με το σεφ Βασίλη Καλλίδη, τις foodbloggers: Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook και το σεφ Γιώργο Γληνό.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ Πάνος Σταμπουλίδης σημειώνει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια ο οργανισμός συμβάλλει στην προώθηση πολιτικών για την ορθή διαχείριση των δημόσιων πάρκων τροφίμων, την ανάπτυξη μέσων και διαδικασιών για τη διευκόλυνση του χονδρεμπορίου των τροφίμων και για δράσεις εξωστρέφειας που στόχο έχουν να προάγουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Οι εκδηλώσεις «Αγαπώ την αγορά μου» είναι η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια LoveYourLocalMarket 2015, στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές. Στόχος είναι η υποστήριξη των τοπικών αγορών και η ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και το κεντρικό μήνυμα είναι: «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!».

Στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη έχει προγραμματιστεί μία σειρά δράσεων: Μαγειρικές, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμοί, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 16 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 17:00, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης θα βρίσκεται με την καντίνα του στην αγορά για ένα πάρτυ με άφθονο streetfood με τη συνοδεία του μουσικού παραγωγού Γιώργου Μουχταρίδη και του Pepper 96,6 fm.

Μία εβδομάδα μετά, τo Σάββατο 23 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 17:00, θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο το FoodTruck και το σεφ Γιώργο Γληνό, ο οποίος θα φτάξει ποντιακούς γκεζλεμέδες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν γκεζλεμέδες με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.ά., ενώ παράλληλα οι foodbloggers: Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, θα παρασκευάζουν δροσερά και εύγευστα smoothies με προϊόντα της αγοράς.

Παράλληλα, στις 16 και στις 23 Μαΐου, υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας θα λειτουργεί έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό, καθώς και έκθεση μοναστηριακής διατροφής.

Και επειδή το φαγητό είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας και σωστής διαπαιδαγώγησης, την Παρασκευή 15 και 22 Μαΐου, η αγορά καλωσορίζει τους μικρούς της φίλους, φιλοξενώντας δημοτικά σχολεία της περιοχής, για να γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή, παίζοντας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Ευπαλίνος.

Από τις 15 έως τις 23 Μαΐου, η ομάδα StigmaLab ζωγραφίζει graffiti και αποτυπώνει το φετινό σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά», σε έναν τοίχο 300μ. στο χώρο της αγοράς επί της λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

Διαφήμιση