Αρχική Ειδήσεις Δωρεάν είσοδο και εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Νύχτα των Μουσείων

Δωρεάν είσοδο και εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Νύχτα των Μουσείων

0
Διαφήμιση

Το Ίδρυμα Ευγενίδου θα συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο 16 Μαΐου και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ θα ανοίξει τις πύλες του -με ελεύθερη είσοδο- σε όλους τους φίλους της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβληθεί η ψηφιακή παράσταση «Το περιβάλλον κι εγώ» (ώρες: 21:30, 22:30 και 23:30). Θα γίνει επίσης παρατήρηση του πλανήτη Δία με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (από τις 21:00 έως τις 24:00).

Ακόμη, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα παραμείνει ανοικτή μεταξύ 21:00 – 24:00. Ειδικά για τη βραδιά αυτή, οι επιστήμονες της Έκθεσης επιφυλάσσουν σύντομες αλλά περιεκτικές επιδείξεις πειραμάτων και μίνι διαδραστικές αφηγήσεις έκπληξη.

Επίσης η Bιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Νύχτας Μουσείων, θα φιλοξενήσει μία δράση της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης». Από τις 8.00 μ.μ. μέχρι τις 12.00 μ.μ. οι επισκέπτες θα μπορούν να δανειστούν «ανθρώπινα βιβλία» και να ακούσουν τις αντιρατσιστικές ιστορίες τους.

Ο ‘κατάλογος’ της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης» θα αποτελείται από 14 ανθρώπους που θα επιτελούν τη λειτουργία ενός βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της «ανάγνωσης» οι αναγνώστες/ριες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του ‘βιβλίου’. Σκοπός της δραστηριότητας είναι η άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων. Η ‘ανάγνωση’ θα διαρκεί έως 20 λεπτά.

Την βραδιά του Σαββάτου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Για μερικές δραστηριότητες όμως απαραίτητα θα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 20:30 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Eξαιρείται η συμμετοχή στην Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη και στην Παρατήρηση του πλανήτη Δία με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, που δεν χρειάζονται δελτία προτεραιότητας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ χειραψία «προειδοποιεί» για κίνδυνο πρόωρου θανάτου!
Επόμενο άρθροΗ κίτρινη ουσία που αναστάτωσε το Περιβάλλον στην Αχαΐα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ