Αρχική Ειδήσεις Η Forthnet «μετράει» και αξιολογεί την εμπειρία των συνδρομητών της

Η Forthnet «μετράει» και αξιολογεί την εμπειρία των συνδρομητών της

0
Διαφήμιση

Η Forthnet, της οποίας το όνομα είναι συνώνυμο της καινοτομίας, αναπτύσσει διαρκώς νέες υπηρεσίες αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας, με κύριο μέλημα την αναβάθμιση της εμπειρίας των συνδρομητών της. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με αντικείμενο τη μέτρηση, αξιολόγηση και ανάλυση της εμπειρίας χρήστη, στην βραβευμένη υπηρεσία NovaGO.

Το ΙΤΕ, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα και εξοπλισμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, έχει αναπτύξει αλγορίθμους και συστήματα μέτρησης και αξιολόγησης της εμπειρίας του χρήστη σε υπηρεσίες VoiceoverIP (VoIP) και VideooverIP.

Η τεχνογνωσία αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ερευνητικών έργων του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, όπως το CoRLAB, που χρηματοδοτήθηκε από τη Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνα και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και είχε ως βασικό στόχο την υποστήριξη ταλαντούχων ερευνητών.

Το ερευνητικό έργο CoRLAB αναπτύσσει μεθοδολογίες και συστήματα που επιτρέπουν τη μοντελοποίηση και ανάλυση αγορών ασύρματης πρόσβασης με αποδοτικό τρόπο. Εκμεταλλευόμενο την τεχνογνωσία του, προχωράει στην αξιολόγηση και ανάλυση της ικανοποίησης των χρηστών της πρωτοποριακής υπηρεσίας NovaGO.

Η Forthnet αναπτύσσει διαρκώς συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα σε θέματα έρευνας. Υπεύθυνο για τις συνεργασίες αυτές είναι το τμήμα Καινοτομίας της Forthnet, το οποίο εδρεύει στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησε η εταιρεία, την Κρήτη, και μάλιστα στεγάζεται εντός του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, με στόχο να μεταφράζει καινοτόμα συστήματα και τεχνολογίες σε επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαφήμιση