Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Εντυπωσιάζει πρώτος μήνας Ελληνικής Γαστρονομίας στο Πεκίνο

Εντυπωσιάζει πρώτος μήνας Ελληνικής Γαστρονομίας στο Πεκίνο

0
Διαφήμιση

Με την υποστήριξη της ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο και του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Beijing Minzu Hotel, πραγματοποιείται έως τις 6 Ιουνίου το “Greek Gourmet Festival”, από τον ταξιδιωτικό όμιλο Beijing Bloom International Travel Service.

Στην εν λόγω προωθητική καμπάνια, η οποία διαρκεί ένα μήνα, κεντρικό πρόσωπο είναι ο Έλληνας σεφ Χρήστος Άμαντος, ο οποίος και έχει αναλάβει τη δημιουργία ελληνικού μενού για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Κάθε μια από τις τέσσερις εβδομάδες κα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική ενότητα, Γαστρονομία, Τουρισμός, Πολιτισμός, Ολυμπιάδα, με παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, διαγωνισμούς και δώρα.

Στην έναρξη του γαστρονομικού μήνα αναφέρονται τα ΜΜΕ Πεκίνου. Σχετική αρθογραφία αναφέρεται στον πολύπλευρο χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς πέραν του γαστρονομικού της ενδιαφέροντος, οι επισκέπτες της μπορούν να βρεθούν σε ένα αυθεντικά ελληνικό χώρο διακοσμημένο με χρώματα που παραπέμπουν στο “ρομαντικό γαλάζιο του Αιγαίου” και σε ελκυστικά, εμβληματικά ελληνικά τοπία που έλκουν ολοένα περισσότερους Κινέζους τουρίστες.

Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός ιστότοπος της Κίνας (YOUKU / TUDOU) πρόβαλλε πλάνα από τα εγκαίνια της εκδήλωσης, από τον χαιρετισμό της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα, Ελισάβετ Φωτιάδου, η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, και του αναπλ. γενικού διευθυντή του ταξιδιωτικού ομίλου Beijing Bloom International Travel Service, κ. Cui, ενώ αναφέρθηκε στην θέσπιση ειδικών βραβείων όπως πολυήμερου ταξιδιού 2 ατόμων στην Ελλάδα.

Αρθογραφία της εφημερίδας Huanqiu Shibao σημειώνει τα αγνά συστατικά της ελληνικής κουζίνας προερχόμενα από την ξεχωριστής ομορφιάς ελληνική φύση.

Οι προσκεκλημένοι στα εγκαίνια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές σαλάτες, θαλασσινά, ελληνικό παραδοσιακό σουβλάκι, το διάσημο ελληνικό τυρί φέτα και άλλα εδέσματα με γαλακτοκομικά, και ελληνικά γλυκά. Ξεχωριστή θέση στην ελληνική διατροφή, σημειώνει ο δημοσιογράφος, Liang Shuang, έχει το ελαιόλαδο, δώρο της ελληνικής φύσης και της ίδιας της θεάς Αθηνάς, και πολύτιμο διατροφικό συστατικό για την διατήρηση της καλής υγείας.

Κύριοι άξονες παρουσίασης της εκδήλωσης, καταλήγει το άρθρο, ήταν η παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού, τουρισμού, γαστρονομίας Αιγαίου, και της παράδοσης (οικείας στους πολίτες του Πεκίνου και της Κίνας) των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται κληρώσεις με ειδικά βραβεία.

Διαφήμιση