Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ενίσχυση της κρητικής σταφίδας με νέα τεχνολογία

Ενίσχυση της κρητικής σταφίδας με νέα τεχνολογία

0
Διαφήμιση

Δράσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αφυδάτωσης και ξήρανσης Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων, με τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε ελεγχόμενο περιβάλλον και ιδιαίτερα στη προσπάθεια ενίσχυσης της σταφιδικής παραγωγής της Κρήτης θα πραγματοποιήσει η Περιφέρειας και το ΤΕΙ Κρήτης.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΕΙ Κρήτης, για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, υπογράφηκε στο Ηράκλειο. Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει

Την σύμβαση, διάρκειας 12 μηνών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου καθώς και καθηγητών και ερευνητών του ΤΕΙ.

Η μέθοδος χαρακτηρίσθηκε ως πρωτοποριακή που στόχο έχει την αξιοποίηση όλης της παραγωγής του αμπελιού, με ένα τρόπο φιλο-περιβαλλοντικό, χρηστικό για τους παραγωγούς και τα συσκευαστήρια επιτραπέζιών σταφυλιών.

Κατά την διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης τονίσθηκε ότι «Το πεδίο εφαρμογής και το εύρος χρήσης μιας τέτοιας δράσης δεν έχει να κάνει μόνο με την αποξήρανση της σταφίδας, ή των άλλων νωπών προϊόντων και δεν στοχεύει αποκλειστικά στην αντικατάσταση της παραδοσιακής μεθόδου αποξήρανσης, αφού λαμβάνοντας υπόψη τη νέα τάση της αμπελουργίας που στρέφει τον καλλιεργητή στην παραγωγή κυρίως επιτραπέζιων σταφυλιών, με διευρυμένη περίοδο συγκομιδής προσδοκά την αξιοποίηση των υποπροϊόντων αυτής της δραστηριότητας».

Διαφήμιση