Αρχική Ειδήσεις Αφιλόξενη η Ελλάδα απέναντι στο ποδήλατο

Αφιλόξενη η Ελλάδα απέναντι στο ποδήλατο

0
Διαφήμιση

Η Δανία είναι η πιο φιλόξενη χώρα για τους ποδηλάτες, μπροστά από την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του 2015 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλάτου.

Η Δανία ήταν στην κορυφή του καταλόγου και στο πρώτο Βαρόμετρο, το 2013, που αφορούσε τις 27 χώρες που αριθμούσε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει και την Κροατία, το πιο πρόσφατο μέλος της Ένωσης.

Η Ολλανδία μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Δανία όμως πλέον έχει πέσει δεύτερη. Όπως και στην πρώτη λίστα, ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία και το Βέλγιο. Πολλές χώρες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια: η Σλοβενία για παράδειγμα κατατάσσεται πλέον 7η, από 12η ενώ το Λουξεμβούργο ανέβηκε στη 13η θέση από τη 19η, η Λιθουανία στην 15η (από 20ή) και η Ισπανία στη 18η (από 23η). Το Λουξεμβούργο κέρδισε θέσεις χάρη στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει για τους ποδηλάτες αλλά και για τη σημαντική αναλογία των φίλων του ποδηλάτου σε σύγκριση με τον πληθυσμό του.

Άλλες χώρες ωστόσο έχουν υποχωρήσει, όπως η Ιρλανδία που έπεσε στην 21η θέση (από 14η), η Πορτογαλία που βρίσκεται 27η (από 23η) και η Ελλάδα που κατατάσσεται 24η (από 17η), μαζί με τη Μάλτα. Τελευταία στον κατάλογο είναι η Ρουμανία.

Για την κατάταξη μιας χώρας μετρούν πέντε κριτήρια: το ποσοστό του πληθυσμού που συνήθως κυκλοφορεί με ποδήλατο, η ασφάλεια των ποδηλατών, η σημασία που αποδίδεται στον ποδηλατικό τουρισμό, η αγορά νέων ποδηλάτων και η παρουσία ακτιβιστών φίλων του ποδηλάτου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆμεση ανάγκη δημιουργίας θαλάσσιου πάρκου για προστασία Μονάχους – Μονάχους
Επόμενο άρθροΧωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα ένας στους επτά ανθρώπους παγκοσμίως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ