Αρχική Ειδήσεις 8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 2015

8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 2015

0
Διαφήμιση

Θεωρώντας κομβικό το ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του αιτήματος για ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, η Οργανωτική Επιτροπή Αθήνας της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας, μετά από σχετικό της αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιήσει συνάντηση αντιπροσωπείας των ποδηλατών με την Περιφερειάρχη, κα Ρένα Δούρου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17), κάτω από τα οποία θα περάσει η ποδηλατική διαδήλωση, την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 1:30 το μεσημέρι.

Το κεντρικό σύνθημα της 8ης Π.Π. είναι “Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία και ποδηλατοδρόμους σε κάθε συνοικία”. Αντίστοιχα, τα κεντρικά της αιτήματα είναι η ποδηλατική παιδεία και η ανάπτυξη του δικτύου ποδηλατόδρομων πανελλαδικά.

Οι ποδηλάτες της Αθήνας και της Αττικής, επικεντρώνουν το αίτημα για ποδηλατόδρομους στην άμεση υλοποίηση του Μητροπολιτικού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών (ΜΔΠΔ) που περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών (ΡΣΑ), και βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Το ΡΣΑ ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2014 από την Βουλή. Το ΜΔΠΔ προβλέπει την κατασκευή ενός δικτύου διαδημοτικών ποδηλατικών αξόνων, που διατρέχουν σημαντικά τμήματα της Αθήνας και της Αττικής. Θα διευκολύνει την ποδηλατική μετακίνηση σε όλη την Αθήνα με διαδρομές όπως ο άξονας Φαληρικό Δέλτα – Ομόνοια – Κηφισία που υλοποιείται τώρα. Θα αποτελέσει επίσης τον ιστό πάνω στον οποίο θα συνδεθούν οι δημοτικοί ποδηλατόδρομοι.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έχουν ζητήσει να ενημερωθούν για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια Αττικής όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συνόλου του ΜΔΠΔ, τα μέτρα προστασίας των ποδηλατικών υποδομών και άλλα θέματα ποδηλατικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζουμε ότι η 8η Ποδηλατοπορεία της Αθήνας, θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, από το Πεδίο του Άρεως. Η πορεία που θα ακολουθήσει, θα κινηθεί μέσω των οδών Πατησίων – Σταδίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας – Συγγρού (όπου θα γίνει σύντομη στάση μπροστά στα γραφεία της Περιφέρειας ) και θα συνεχίσει με αναστροφή προς Σύνταγμα και πάλι μέσω της οδού Αμαλίας και απο εκεί Βασιλίσσης Σοφίας – Λ. Αλεξάνδρας – Πεδίον του Άρεως.

Πάνω απο 20 προσυγκεντρώσεις έχουν ανακοινωθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας για όσους θέλουν να ανέβουν με παρέα στο σημείο εκκίνησης.

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν την 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, τόσο της Αθήνας όσο και των άλλων 32 πόλεων που συμμετέχουν μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://podilattiki.gr/pp2015.

Διαφήμιση