Αρχική Ειδήσεις 7 πασίγνωστα ξενοδοχεία έκλεισαν στην Αθήνα την τελευταία πενταετία

7 πασίγνωστα ξενοδοχεία έκλεισαν στην Αθήνα την τελευταία πενταετία

0
Διαφήμιση

Με αφορμή την διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείον Πεντελικόν το news247 θυμάται μεγάλα και ιστορικά ξενοδοχεία που διέκοψαν την λειτουργία τους στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια (Pics).

Το ξενοδοχείο Πεντελικόν αποτελεί παρελθόν από το μεσημέρι της Δευτέρας, θέλουμε να πιστεύουμε προσωρινά. Μπορεί οι λόγοι να μην ήταν καθαρά οικονομικοί, στις αρχές της δεκαετίας αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα αλλά παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου μέχρι που ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε την έξωση του ξενοδοχείου.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι κύριοι λόγοι ήταν οικονομικοί καθώς και υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας που αφορά και την περιοχή με τα περισσότερα λουκέτα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο μετράει πάνω από πενήντα διακοπές λειτουργίας. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

Κάνιγγος 21: Διέκοψε την λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2010 καθώς η μισθώτρια εταιρεία που διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο είχε δηλώσει αδυναμία καταβολής των ενοικίων στο Ταμείο των Υπαλλήλων των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου. Από την κίνηση αυτή έχασαν την δουλειά τους 30 εργαζόμενοι.

Εσπέρια: Πληγωμένο από τις πορείες και την μείωση της τουριστικής κίνησης την περίοδο εκείνη στο κέντρο της Αθήνας δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα καθώς η περιοχή ερημοποιήθηκε μετά από την φωτιά στα γειτονικά κτήρια, στα επεισόδια της “Marfin”. Οι διαχειριστές ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες, δηλαδή το Ταμείο Νομικών, ότι οι συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να πληρώνουν ετήσιο τίμημα, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

2 Fashion House Hotel, Athens Imperial, Classical Acropol: O όμιλος Δασκαλαντωνάκη μέσα σε διάστημα 18 μηνών προχώρησε στην διακοπή λειτουργίας τριών μεγάλων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθηνας (2 Fashion House και Classical Acropol στην Ομόνοια και το Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη). Σύμφωνα με τη διοίκηση ο λόγος ήταν η υποβάθμιση του κέντρου καθώς και η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την πρωτεύουσα τα πρώτα χρόνια της ύφεσης.

La Mirage: Μπορεί να μην είναι θύμα της κρίσης – έκλεισε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2008 – έρχεται όμως επανειλημμένα στην επικαιρότητα καθώς έχουν ακουστεί διάφορα σχέδια για την αξιοποίηση του. Το 2012 προσδιορίζονταν για φοιτητική εστία από το Υπουργείο Παιδείας ενώ πρόσφατα πληροφορίες ήθελαν να γίνεται ξενώνας για πρόσφυγες.

 

Πηγή: News247

Διαφήμιση