Αρχική Περιβάλλον Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ηλιόλουστη η Λαμπρή

Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ηλιόλουστη η Λαμπρή

0
Διαφήμιση

Μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση με βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Ο καιρός αναμένεται να μας αποζημιώσει το Πάσχα, καθώς αναμένεται σταδιακή βελτίωση από τη Μεγάλη Παρασκευή και το ψήσιμο του οβελία όπως φαίνεται θα ψηθεί σε όλη τη χώρα, με λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και βαθμιαία στη νότια νησιωτική χώρα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Σε πτώση θα βρίσκεται η θερμοκρασία που κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στις νοτιότερες περιοχές πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.

Παρόμοια θα είναι η κατάσταση την Κυριακή του Πάσχα. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα βρίσκεται η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαφήμιση