Αρχική Ειδήσεις “ΟLD-EYED PREMIERE”

“ΟLD-EYED PREMIERE”

0
Διαφήμιση

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση τoυ ινστιτούτου σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας Radio Athenes. Ο ανεξάρτητος αυτός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο στην Αθήνα και διευθύνεται από την ιστορικό τέχνης Έλενα Παπαδοπούλου, αποσκοπεί στο να εισαγάγει ένα νέο πολιτιστικό μοντέλο με έμφαση στην διεθνή διάσταση της σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας.

Ο Κώστας Σαχπάζης, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης του Βραβείου ΔΕΣΤΕ το 2013, συνεχίζει τις υλικές ονειροπολήσεις του µε µια έκθεση νέων γλυπτικών έργων που βρίσκουν την θέση τους στους χώρους ενός πρώην γραφείου σε ένα ξεχωριστό νεοκλασικό κτήριο στην οδό Απόλλωνος 14 στην Πλάκα. Στην πρώτη ατοµική του έκθεση Gift of Screws στην Αθήνα το 2012, το ποίηµα Αιθέρια Έλαια της Έµιλυ Ντίκινσον ήταν η αφετηρία του.

Στην παρουσίαση “What A Tailor Can Do” στα Statements της Art Basel τον Ιούνιο του 2013, έναυσµα ήταν η οµώνυµη χαλκογραφία του Γκόγια “Lo, que un Puede sastre!», η 52η πλάκα των Los Caprichos. Στην έκθεση αυτή, ο καλλιτέχνης διευρευνούσε την σχέση του δηµιουργού και του µοντέλου, την κατασκευή µιας µορφής που αποτελείται από εντελώς ασταθή, µεταβλητά µέρη που στο τέλος συγκροτείται στο φαντασιωτικό.

Στην οδό Απόλλωνος ακολουθεί τις συνθήκες του χώρου -τα αντικείµενα τοποθετούνται εκεί όπου υπήρξαν φθορές, ακολουθώντας την λογική ατυχηµάτων που λαµβάνουν χώρα µε µεγαλύτερη ευκολία στο ίδιο σηµείο όπου έχει συµβεί ένα προηγούµενο. Στην έκθεση “Old-Eyed Première”, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφτατα, ο Κώστας Σαχπάζης περιστρέφεται γύρω από τις ιδέες της επανάληψης, της κίνησης και του instantané, χρησιµοποιώντας µια εικόνα από το ποίηµα της Gwendolyn Brooks, Boy Breaking Glass (1987) σαν σηµείο αναφοράς.

Κώστας Σαχπάζης Old-Eyed PremièreΑπόλλωνος 14 (κοντά στην Πλάκα), τηλ. 6946687907 // Ώρες λειτουργίας: Σάβ. – Κυρ. 11.π.μ – 5 μ.μ, Διάρκεια έκθεσης: Έως 10/5/2015

Διαφήμιση