Αρχική Ειδήσεις Το λαχανικό που κάνει τον εγκέφαλο 11 χρόνια νεότερο

Το λαχανικό που κάνει τον εγκέφαλο 11 χρόνια νεότερο

0
Διαφήμιση

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο αξιολόγησαν την διατροφή και την ψυχική ικανότητα περίπου 950 ατόμων μεγάλης ηλικίας κάθε χρόνο για χρονικό διάστημα από 2 έως και 10 έτη.

Οι συμμετέχοντες, με μέση ηλικία 81 έτη συμμετείχαν σε 19 δοκιμές για την αξιολόγηση της ψυχικής λειτουργίας τους και προσδιόρισαν, από έναν κατάλογο 144 ειδών, ποια τρόφιμα και ποτά εμφανίζονταν στην διατροφή τους.

Οι ενήλικες που έτρωγαν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι μία ή δύο φορές την ημέρα είχαν σημαντικά μικρότερη γνωστική εξασθένηση από εκείνους που δεν έτρωγαν, ακόμη κι όταν ελήφθησαν υπόψη κι άλλοι παράγοντες, όπως η εκπαίδευση, η άσκηση και το οικογενειακό ιστορικό άνοιας.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν λαχανικά διέκοψαν την ψυχική τους πτώση κατά μέσο όρο 11 χρόνια, όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στην Βοστόνη.

Η επικεφαλής της έρευνας, Μάρθα Κλερ Μόρις δήλωσε: «Η απώλεια της μνήμης ή της γνωστικής ικανότητας κάποιου είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων καθώς γερνούν.

Από την στιγμή που η μείωση της γνωστικής ικανότητας είναι μέγιστης σημασίας για την νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοιας, η αύξηση της κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών θα μπορούσε να προσφέρει ένα πολύ από, προσιτό και μη επεμβατικό τρόπο για την προστασία του εγκεφάλου από το Αλτσχάιμερ και την άνοια».

Άλλα ωφέλιμα φυλλώδη λαχανικά είναι επίσης η λαχανίδα, το σέσκουλο και το λάχανο. Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βοστώνη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here