Αρχική Ειδήσεις Το CISD τηρεί την εθιμική Περίοδο Χάριτος των 100 ημερών

Το CISD τηρεί την εθιμική Περίοδο Χάριτος των 100 ημερών

0
Διαφήμιση

Είθισται κάθε νέα Κυβέρνηση να απολαμβάνει περίοδο χάριτος 100 ημερών, ώστε να έχει τον χρόνο να ενημερωθεί και να οργανωθεί συστηματικά για την χάραξη της ολοκληρωμένης στρατηγικής της, με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση της λειτουργίας του Κράτους.

Η παρούσα Κυβέρνηση συγκροτήθηκε με το ΠΔ 25/2015 (ΦΕΚ Α´21/27.01.15) και κατά συνέπεια η ολοκλήρωση της «περιόδου χάριτος» είναι την 07 Μαΐου 2015.

Το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) θεωρεί ότι ο χρόνος αυτός απαιτείται ώστε τα μέλη της νέας Κυβέρνησης να ενημερωθούν πλήρως από τις Υπηρεσίες, τους Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς αλλά και από ΟΛΟΥΣ τους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους, ώστε να σχεδιάσουν την εφαρμογή ρεαλιστικής Κυβερνητικής πολιτικής, σε πλήρη επιχειρησιακό συντονισμό μεταξύ τους.

Για τον λόγο αυτό, το CISD θα απέχει μέχρι την 07.05.15 από οποιαδήποτε κριτική -πλην των περιπτώσεων της κατάθεσης Σχεδίων Νόμων- παρά το γεγονός ότι αδόκιμες δηλώσεις, ανακοινώσεις και ενέργειες μελών της νέας Κυβέρνησης δημιουργούν όχι μόνο ικανές απορίες αλλά και έντονη ανησυχία για τους περαιτέρω χειρισμούς τους σε όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος.

Επίσης, το CISD απέχει οποιασδήποτε θετικής ή αρνητικής κριτικής για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους από τους εντεταλμένους της νέας Κυβέρνησης, θεωρώντας ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο δύσκολο καθήκον της και ελπίζοντας σε θετικό αποτέλεσμα για την Οικονομία της χώρας.

Κατά την περίοδο μέχρι 07.05.15, οι νεοσύστατες Επιτροπές Κυβερνητικού Ελέγχου του CISD θα προετοιμαστούν για την συστηματική και δημιουργική λειτουργία τους με τεκμηριωμένη κριτική, δυναμικές παρεμβάσεις και εποικοδομητικές προτάσεις στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των πυλώνων της Αειφόρου Ανάπτυξης, με στόχο την Βιώσιμη Οικονομία, την Κοινωνική Συνοχή και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Διαφήμιση