Αρχική Ειδήσεις Στον εθελοντικό καθαρισμό των δασών ο Γ. Τσιρώνης

Στον εθελοντικό καθαρισμό των δασών ο Γ. Τσιρώνης

0
Διαφήμιση

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην πανελλαδική εξόρμηση καθαρισμού των ελληνικών δασών στις 26 Απριλίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Γιάννης Τσιρώνης, ενώπιον μιας ομάδας νέων από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση», ύστερα από επίσκεψή τους στο υπουργείο.

 Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσιρώνης δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και εξέφρασε την ελπίδα ο εθελοντισμός να αποκτήσει και πάλι την έννοια που είχε παραδοσιακά στην ελληνική κοινωνία.

«Στις 26 Απριλίου ετοιμαζόμαστε να ενώσουμε όλη την Ελλάδα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος» ανέφεραν οι μαθητές στον αναπληρωτή υπουργό, καλώντας ταυτόχρονα όλους για εθελοντική συμμετοχή. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε φιλοπεριβαλλοντικές νοοτροπίες και ουσιαστικά να επενδύσουμε σε μια αντίστοιχη κουλτούρα που πρέπει να αναπτυχθεί στην Ελλάδα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 «Ελπίζουμε, στην Ελλάδα που ως κοινωνία έχουμε πολύ ψηλά τη διάθεση συνεισφοράς, να αποκτήσει ο εθελοντισμός την αξία που είχε παραδοσιακά» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης, προαναγγέλλοντας και άλλες περιβαλλοντικές εθελοντικές δράσεις για το άμεσο μέλλον.

Η «Ώρα για Δράση» είναι ένας καινοτόμος περιβαλλοντικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού χαρακτήρα στην Αττική, ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 από μία ομάδα νέων ηλικίας 18 ετών έχοντας ως απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Oι δραστηριότητες του συλλόγου περιλαμβάνουν καθαρισμούς σε βουνά και παραλίες της Αττικής, οργάνωση και συμμετοχή σε αναδασώσεις, συμμετοχή σε πρόγραμμα δασοπροστασίας σε συνεργασία με άλλους περιβαλλοντικούς συλλόγους και φορείς, εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σχολεία και περιβαλλοντικές ομάδες μαθητών, δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης και των εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και την οργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Ε. Δρ.

Διαφήμιση