Αρχική Ειδήσεις Στο 1o Φεστιβάλ Αναρρίχησης του ΕΠΟΣ Φυλής ο Τσιρώνης

Στο 1o Φεστιβάλ Αναρρίχησης του ΕΠΟΣ Φυλής ο Τσιρώνης

0
Διαφήμιση

Στο 1o Φεστιβάλ Αναρρίχησης που διοργάνωσε ο ΕΠΟΣ Φυλής με τη συμπαράσταση του δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Το μεσημέρι ο Υπουργός Αναπληρωτής έκανε πεζοπορία, αλλά και αναρρίχηση, μαζί με δεκάδες πολιτών, όντας χρόνια αναρριχητής αλλά και λάτρης της Φυλής.

Το απόγευμα, τον Γιάννη Τσιρώνη καλωσόρισε στο Δημαρχείο τη Φυλής ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προσφέροντάς του τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και το βιβλίο του Δημήτρη Γιώτα για τα Μοναστήρια της Πάρνηθας, ενώ του εξέφρασε την παράκληση το υπουργείο να σταθεί στο πλευρό του Δήμου Φυλής.

Ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ δήλωσε ότι αποτελεί μέλημα του η ανάδειξη και προστασία της Πάρνηθας, όπως και όλων των προστατευόμενων περιοχών της χώρας, σημειώνοντας ότι για κάθε δίκαιο αίτημα προς το Υπουργείο, υπάρχει πάντα η μέριμνα για τάχιστη ανταπόκριση.

Στην ανάγκη ανάδειξης της Δυτικής Αττικής ως τουριστικού προορισμού, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, τονίζοντας ότι, προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται, στο πλαίσιο ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννα Τσούπρα.

Στην εθελοντική δράση

Παράλληλα, την Δευτέρα ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης επισκέφθηκε τον Υμηττό (αναδασωμένη πλαγιά στην Άνω Γλυφάδα) και το Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των δασών, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού «Lets Do It» που φέτος φιλοξενείται στην Ελλάδα.

Την δράση οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση», στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Αττικής.

«Σήμερα είμαστε όλοι εθελοντές» δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, τονίζοντας ότι «με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Είναι κινητήρια δύναμη. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της πολιτείας».

Ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ, μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συνεχάρη τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό των δασών και άκουσε από κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την υποβάθμιση του Πεδίου του Άρεως.

Διαφήμιση