Αρχική Ειδήσεις Παρεμβάσεις στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τους Φυσικού Πόρους

Παρεμβάσεις στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τους Φυσικού Πόρους

0
Διαφήμιση

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιείται αυτή την ώρα το 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι Φυσικοί Πόροι της Ελλάδας: Κύριος Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης”, στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα.

Πάνω από 300 συμμετέχοντες από τον μεταλλευτικό χώρο, μέλη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι μεγάλων ελληνικών οργανισμών και συνδέσμων, ανώτατα στελέχη σημαντικών Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, σπουδαστές συμμετέχουν στο συνέδριο.

Το συνέδριο παρακολουθεί, τα τελευταία 5 χρόνια, τον χώρο των Φυσικών Πόρων και ειδικότερα την οικονομική διάσταση και συνεισφορά τους στον οικονομικό τομέα της χώρας καταγράφοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Η θεματολογία καλύπτει όλους του τομείς ενδιαφέροντος όπως η συνεισφορά των Φυσικών Πόρων στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή πολιτική, διεθνείς πρακτικές και εμπειρίες αλλά και ζητήματα που άπτονται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη των Φυσικών Πόρων.

Στην τοποθέτηση του, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Απόστολος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι «η εξόρυξη στην Ελλάδα έχει και Ιστορία και μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι η αναζήτηση πρώτων υλών και ορυκτού πλούτου είναι εθνική υπόθεση». Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι «ο μεταλλουργικός τομέας πρέπει να περιορίσει το περιβαλλοντολογικό του αποτύπωμα».

Ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος, Ευρωβουλευτής του Ποταμιού, υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να γίνονται ενέργειες που βλάπτουν τις μελλοντικές γενιές και για αυτό πρέπει να αναπτυχθεί ο τομέας των φυσικών πόρων. Ο ιδιωτικός τομέας είναι η δύναμη για την οικονομία».

Παρέμβαση στο Συνέδριο έκανε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε ότι «οι επενδύσεις στους φυσικούς πόρους και η αξιοποίηση τους θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Για αυτό ακριβώς το λόγο στηρίζουμε με κάθε τρόπο της επένδυση στην Χαλκιδική.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Αυστραλία και Φινλανδία, έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον».

Επεσήμανε επίσης ότι «είναι πραγματικά οξύμωρο ότι στην Ελλάδα της κρίσης να οδηγούμαστε εκτός ΕΕ». Για αυτό συνέχισε λέγοντας «ότι έρχεται το τέλος των ψευδαισθήσεων για την χώρα και το μέλλον προβλέπεται λαμπρό».

Την διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους εξέχοντες καλεσμένοι όπως ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. John Griffin, ο Πρέσβης της Φιλανδίας στην Ελλάδα κ. Pauli Makela, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, Νικόλαος Σκαρπέλης, Ιωάννης Πασπαλιάρης, o John Hobbs, Διευθυντής του WWF International, o Πρόεδρος του Euromines, Mark Rachovides, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Χρήστος Καβαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Imerys στον τομείς του Μπεντονίτη και Περλίτη κ. Αθανάσιος Κεφάλας, ο Μάριος Λεονάδρος της ΔΕΗ, ο Μιχαήλ Τσουκάτος των Ελληνικών Λευκόλιθων, η Ρεμπέκα Μπατμάνογλου απο το Υπουργείο Παραγωγιής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Tony Andrews, Διευθυντής του Κέντρου Υπέθυνης Εξορυκτικής Ανάπτυξης του Καναδά, o Steve Rank, Επίτροπος Εμπορίου του Austrade και άλλοι.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Εξόρυξης, Μεταλλευμάτων και Βιομηχανικών Ορυκτών Euromines, της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα, του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας.

Διαφήμιση