Αρχική Ειδήσεις Προαναγγέλλει δραστικές αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική ο Λαφαζάνης

Προαναγγέλλει δραστικές αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική ο Λαφαζάνης

0
Διαφήμιση

Προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, χαρακτήρισε τη νέα στρατηγική κατεύθυνση στον τομέα της ενέργειας που θα ακολουθήσει η χώρα μας ώστε να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας στο θέμα της Ενεργειακής Αποδοτικότητας.

«Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, έχει κάνει θετικά βήματα στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης, αν και βεβαίως, αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλά» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα για την οικονομία μας στον ενεργειακό τομέα, εξακολουθεί να παραμένει το υψηλότατο ενεργειακό κόστος, το οποίο για να αντιμετωπιστεί απαιτεί να ακολουθήσει η χώρα μας μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, μέρος της οποίας είναι να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πρώτου θέματος της συνόδου «Ενεργειακή Αποδοτικότητα: Θέρμανση και Ψύξη» σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα το βασικότερο κοινωνικό θέμα στον τομέα της ενέργειας αποτελεί η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και της ενεργειακής στέρησης για σημαντικά τμήματα των πληθυσμών των χωρών της ΕΕ, πράγμα που, πέραν των πολλών άλλων, απαιτεί δραστικές πολιτικές μείωσης του ενεργειακού κόστους γενικά και ειδικότερα ενεργειακές πολιτικές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, που είναι το σημερινό μας θέμα, δεν λέει απολύτως τίποτα για πολίτες και νοικοκυριά που στερούνται πλήρως ενεργειακών πόρων αλλά ίσως και για αδύναμες οικονομίες που πιέζονται από την στασιμότητα και την ύφεση και διακατέχονται από χρόνια επενδυτική άπνοια, η οποία δύσκολα υποκαθίσταται από επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενεργειακή απόδοση δεν πρέπει να είναι δογματικά ισοπεδωτικές αλλά να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε κράτους-μέλους, όπως θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ζητήματα όπως το ενεργειακό μίγμα, η ενεργειακή ζήτηση, οι κλιματολογικές συνθήκες κλπ».

Οι εργασίες του συμβουλίου συνεχίζονται και σήμερα 16 Απριλίου 2015, με θέμα «Περιφερειακή Συνεργασία στον Τομέα της Ενέργειας».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για την ελληνική αρχιτεκτονική
Επόμενο άρθροΓιατί τα δάχτυλα κάνουν «κρακ» όταν τα τραβάμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ