Αρχική Ειδήσεις Με νέο τουριστικό προϊόν το 14ο Yacht Show στον Πόρο

Με νέο τουριστικό προϊόν το 14ο Yacht Show στον Πόρο

0
Διαφήμιση

Tο διεθνές ενδιαφέρον διεκδικεί με αναβαθμισμένο πρόσωπο το YachtShow που ρίχνει άγκυρα στο λιμάνι του Πόρου από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου με στόχο να καταστεί η ισχυρότερη διοργάνωση Yachting της Ανατολικής Μεσογείου.

Αιχμή του δόρατος, τα οργανωμένα πακέτα για διακοπές με σκάφος και διαμονή σε μικρά ελληνικά νησιά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2016. Πρόκειται για ένα νέο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα μπορούν να αγοράζουν ακόμα και μεμονωμένοι ταξιδιώτες.

Όπως τόνισε στην παρουσίαση του ΕastMedYachtShow ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) Λύσανδρος Τσιλίδης σχεδιάζονται από φέτος “οργανωμένα πακέτα διακοπών τα οποία θα συνδυάζουν διακοπές με σκάφος και διανομή σε συγκεκριμένα μικρά νησιά, προκειμένου να είναι διαθέσιμα προς πώληση στη διεθνή αγορά για το 2016”.

Γενικότερα για την φετινή τουριστική κίνηση από το εξωτερικό ο κ. Τσιλίδης εκτίμησε πως θα είναι αυξημένη, αλλά σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό. Παράλληλα επεσήμανε την άνοδο από την Γαλλική αγορά εκτιμώντας ότι οι Γάλλοι τουρίστες φέτος αναμένεται να ανέλθουν στους 1.450.000, την αύξηση 15% της κίνησης που καταγράφεται από το Ισραήλ αλλά και την ανοδική δυναμική της Αμερικανικής αγοράς λόγω της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου έχει κάνει φθηνότερα κατά 40% τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση του ΕastMedYachtShow ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος, επεσήμανε πως ο Πόρος αποτελεί ιδανικό τόπο διοργάνωσης για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αφού συνδυάζει το νησιωτικό περιβάλλον και ταυτόχρονα βρίσκεται κοντά στην Αθήνα εξυπηρετώντας τους ναυλομεσίτες αλλά και τους εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων που θέλουν να δουν από κοντά τα ελληνικά σκάφη και τα πληρώματα που είναι διαθέσιμα στην αγορά προς ενοικίαση.

Η κίνηση στην αγορά του Yachting στην χώρα μας, επεσήμανε ο κ. Στελλιάτος (που κατέρρευσε από τα μέσα του 2009 έως και πέρυσι) άρχισε να σημειώνεται σταδιακή ανάκαμψη της τάξης του 9%-10% στην κατηγορία ιστιοπλοϊκών σκαφών, μηχανοκίνητων έως 24 μέτρα και καταμαράν -λόγω και της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Η ζήτηση για την εκμίσθωση ελληνικών τουριστικών σκαφών παραμένει σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, επεσήμανε ο πρόεδρος των ναυλομεσιτών Γιώργος Κολίντζας, ενώ ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Πόρου τόνισε πως η ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στον θαλάσσιο θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Δήμου, επισημαίνοντας τη συμβολή του EastMedYachtShow στην αναβάθμιση της εικόνας του Πόρου. Γιώργος Κολίντζας ενώ ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Πόρου τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στον θαλάσσιο θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Δήμου, επισημαίνοντας τη συμβολή του EastMedYachtShow στην αναβάθμιση της εικόνας του Πόρου.

Στο ΕastMedYachtShow θα συμμετέχουν φέτος 70 ελληνικά επαγγελματικά σκάφη τουρισμού και 80 ταξιδιωτικών γραφείων από την Ευρώπη, την Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία.

Συνδιοργανωτές στο EastMedYachtShow είναι η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), ο Σύνδεσμος Εμπειρογνωμόνων Μεσιτών Θαλαμηγών, η Δημοτική Αρχή Πόρου και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Της Ρούλας Κωνσταντοπούλου

Διαφήμιση