Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Κατοχυρώθηκε διεθνώς το σήμα «Κρητικά Χέρια»

Κατοχυρώθηκε διεθνώς το σήμα «Κρητικά Χέρια»

0
Διαφήμιση

Ύστερα από δύο χρόνια μεθοδικής προσπάθειας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με τη συμβολή των τοπικών παραγωγών αναμνηστικών αντικειμένων, επετεύχθη διεθνή κατοχύρωση του σήματος «Κρητικά Χέρια».

«Αποτελεί δράση που ξεκίνησε ως επιτακτικό αίτημα για να κατοχυρωθεί η δουλειά των επιχειρηματιών της Κρητικής Χειροτεχνίας και να διαχωριστεί η Κρητική παραγωγή από τις εισαγόμενες απομιμήσεις», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Το σήμα αυτό χαρακτηρίζεται ως μια πρωτοποριακή, σε πανελλήνιο επίπεδο, προσπάθεια η οποία διασφαλίζει την απόδοση προστιθέμενης αξίας και τη διαφοροποίηση των τοπικών προϊόντων έναντι των αντίστοιχων εισαγόμενων και αποτελεί πλέον ένα διεθνώς κατοχυρωμένο σήμα, ενώ έχει δημιουργηθεί η διαδικασία απόδοσής και ελέγχου του, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν επιλεγμένοι δημιουργοί.

Με τη δράση αυτή όπως τονίζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου «επιχειρείται η υλοποίηση μιας διαδικασίας clusterbranding με στόχο τη συσπείρωση υγειών δυνάμεων της αγοράς γύρω από ένα κοινό σήμα με ποιοτικές προδιαγραφές, ισχυρή προώθηση και συγκεκριμένα κριτήρια».

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν και τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, προωθώντας την απόδοση του σήματος στους τέσσερις νομούς.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και ζητήθηκε από την Περιφέρεια να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια και το σήμα να λάβει παγκρήτιες διαστάσεις.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου και συζήτησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου τις επόμενες δράσεις για τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης του σήματος με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, ώστε να αποκομισθούν τα περισσότερα δυνατά οφέλη για τις επιχειρήσεις και τους δημιουργούς του νησιού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροO «βασιλιάς των λαχανικών» είναι η…λαχανίδα της κατοχής
Επόμενο άρθροΜεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για την ελληνική αρχιτεκτονική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ