Αρχική Ειδήσεις Γέφυρα αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδα με την Αμερική η SkyGreece

Γέφυρα αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδα με την Αμερική η SkyGreece

0
Διαφήμιση

Η διοίκηση της SkyGreece παρουσίασε τα σχέδια της ελληνικής αεροπορικής που θα συνδέσει την ομογένεια της Β. Αμερικής με την Ελλάδα. Η απευθείας αεροπορική διασύνδεση της Ελλάδας με τη Βόρειο Αμερική είναι πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων αεροπορικής εταιρείας SkyGreece, από τις 19 Ιουνίου Έλληνες ομογενείς αλλά και όσοι ζουν σε Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ και Τορόντο θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις στη χώρα μας.

Η έναρξη των πτήσεων έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε από το 2009, όταν και σταμάτησε τις δραστηριότητές της, η Olympic Air, η οποία μέχρι τότε εκτελούσε τα εν λόγω δρομολόγια. «Ήμασταν οι μόνοι που ήρθαμε από τη Β. Αμερική για να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Εάν τελεσφορήσει το εγχείρημά μας, θα αποτελέσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους επόμενους επενδυτές» τόνισε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Πάτερ Νικόλαος Αλεξανδρής, Πρόεδρος της SkyGreece.

Ειδικότερα, από τις 24 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις Αθήνα-Τορόντο-Μόντρεαλ, ενώ στις 18 Ιουνίου ξεκινά το δεύτερο δρομολόγιο με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας στάση στη Βουδαπέστη, και τελευταίο σταθμό το Τορόντο. Στις 19 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο Αθήνα- Νέα Υόρκη και στις 26 Ιουνίου το Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο.

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της SkyGreece Airlines, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα στοίχημα της εταιρείας να συνδέσει όλο το χρόνο τους ομογενείς με την μητέρα πατρίδα.

«Η καρδιά χτυπά όπου υπάρχει η ομογένεια. Πρόκειται για ένα σοβαρό εγχείρημα και στόχος μας είναι να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το δρομολόγιο. Είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο στοίχημα για όλους και το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται αυτή τη στιγμή, τόσο για την βελτίωση των υποδομών, όσο και για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος».

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ελληνική σημαία που κοσμεί το στόλο της SkyGreece , λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια εικόνα που προκαλεί συγκίνηση.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής, ιδρύθηκε το 2012 από Έλληνες ομογενείς του Καναδά, και σήμερα διαθέτει γραφεία σε Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ και Τορόντο απασχολώντας συνολικά 150 εργαζόμενους, 100 εκ των οποίων εργάζονται στην Ελλάδα.

«Δεν πρόκειται για μια απλή αεροπορική αλλά για έναν φορέα που επιχειρεί να αναπτύξει τον ελληνικό τουρισμό, να κάνει τα ελληνικά προϊόντα γνωστά μέσα στο αεροπλάνο και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να προσληφθούν στην Ελλάδα επιπλέον 60 εργαζόμενοι ως πλήρωμα καμπίνας» ανέφερε ο Εμπορικός Διευθυντής της SkyGreece, κ. Βασίλης Αλιφαντής.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει ήδη ζητηθεί από τον ΕΟΤ ότι διαθέσιμο υλικό υπάρχει για την προβολή του από την εταιρεία, εντός και εκτός αεροπλάνων, ενώ τόνισε πως το 60% του απόδημου Ελληνισμού προέρχεται από την περιοχή της Μακεδονίας, εξ’ ου και η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ανακοίνωσε την έλευση ενός δεύτερου αεροσκάφους στην οικογένεια της SkyGreece, το οποίο θα ονομάζεται Άγιος Δημήτριος, καθώς και την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την Βουλγαρική ΒΗ Air, η οποία θα της παρέχει επιπλέον 6 αεροσκάφη και τη δυνατότητα ανεφοδιασμού, δυναμώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη θέση της SkyGreece στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να καταστεί σύντομα πρωταγωνιστής της αεροπορικής βιομηχανίας, να «ξεκλειδώσει» νέες αγορές, να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και έως το 2016 να αναπτύξει περεταίρω το δίκτυό της με την προσθήκη προορισμών, μεταξύ των οποίων, Σικάγο, Βοστώνη, Ν. Αφρική και χώρες της Ευρώπης. Όπως τόνισαν τα στελέχη της διοίκησης το αρχικό κεφάλαιο είναι της τάξεως των 45 εκατομμυρίων δολαρίων και ευελπιστούν ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών θα καταφέρουν να επιστρέψουν σε κερδοφορία.

Όσο για τις τιμές των εισιτηρίων, θα ξεκινούν από 600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, και ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να πάρει δύο βαλίτσες 20 κιλών έκαστη χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης θα του προσφέρονται ipads μέσω των οποίων θα μπορεί να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική και τις αγαπημένες του ταινίες.

Τέλος στην πολυετή εμπειρία των πιλότων σε υπερατλαντικές πτήσεις , η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από την Olympic Air, αναφέρθηκε ο Βασίλης Δώριζας, Διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης της SkyGreece. Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την εταιρεία σε θέματα ασφάλειας είναι πολύ πιο αυστηρά από αυτά που προβλέπουν οι κανονισμού, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα βρίσκονται εντός του πιλοτηρίου δύο κυβερνήτες και ένας συγκυβερνήτης. «Η βάση μας προς το παρόν είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσουμε βάση στην Κρήτη και την Καλαμάτα».

 

Πηγή: news247

Διαφήμιση