Αρχική Ειδήσεις Ευάλωτοι οι νέοι στον καρκίνο του δέρματος λόγω έλλειψης αντηλιακής προστασίας

Ευάλωτοι οι νέοι στον καρκίνο του δέρματος λόγω έλλειψης αντηλιακής προστασίας

0
Διαφήμιση

Έρευνα της Ipsos διαπιστώνει ότι οι νέοι τα τελευταία χρόνια δεν προσέχουν την αντηλιακή προστασία με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερο ευάλωτοι στον καρκίνο του δέρματος!

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα οι έφηβοι μεταξύ 15 και 19 ετών είναι οι πιο απρόσεχτοι στη συμπεριφορά τους ως προς την αντηλιακή προστασία και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, γεγονός που γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητικό γνωρίζοντας ότι, το 80% της βλάβης στο δέρμα που προκαλείται από τον ήλιο, συμβαίνει πριν την ηλικία των 18. Ενώ μόλις το 46% από αυτούς αναζητά τη σκιά όταν καίει ο ήλιος.

Το ποσοστό αυξάνεται στους ενήλικες μεταξύ 55 και 65 ετών οι οποίοι φαίνεται να προστρέχουν σ’ αυτήν σε ποσοστό 55%.

Είτε πρόκειται για fashion statement ή για καθαρή επαναστατικότητα, οι έφηβοι αυτοί είναι εξίσου επιφυλακτικοί με τα αξεσουάρ για τον ήλιο καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας φορούν λιγότερο γυαλιά ηλίου το 46% και καπέλα μόνο το 26%.

Δεν εκπλήσσει επομένως ότι, όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο επιλέγουμε το καπέλο, με το 46% όσων είναι από 55 μέχρι 65 ετών να το φορούν!

Ωστόσο, όσοι είναι από 35 έως 44 ετών είναι εκείνοι που ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία για να προστατεύσουν το σώμα τους από τον ήλιο σε ποσοστό 63%, ενώ οι νεαρότεροι ενήλικες, 20-24 ετών, δείχνουν να ανησυχούν περισσότερο για τη βλάβη του ήλιου στο πρόσωπό τους, φορώντας στην πλειοψηφία τους αντηλιακή κρέμα σε ποσοστό 61%.

Διαφήμιση