Αρχική Ειδήσεις «Ανθεκτικότερα» στον… αυτισμό είναι τα κορίτσια από τα αγόρια

«Ανθεκτικότερα» στον… αυτισμό είναι τα κορίτσια από τα αγόρια

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, στα κορίτσια απαιτούνται πιο ακραίες γενετικές μεταλλάξεις σε σχέση με τα αγόρια για να εμφανιστεί κάποια από τις νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν αυτισμό σε σύγκριση με τα αγόρια.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Human Genetics περίπου το 1,8% των αγοριών έχουν αυτισμό, με το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτσια να είναι μόλις 0,2%.

Οι επιστήμονες εξέτασαν δείγματα DNA από 16.000 ανθρώπους με νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές και αναπηρίες για να αναλύσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού τους συστήματος, καθώς επίσης και δείγματα DNA από 800 οικογένειες που είχαν κάποιο ιστορικό αυτισμού.

Να σημειωθεί ότι στις νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές συμπεριλαμβάνονται ο αυτισμός, το σύνδρομο Down, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, το σύνδρομο Tourette αλλά και τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, Sébastien Jacquemont, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάννης και στο παρελθόν έρευνες είχαν δείξει ότι τόσο ο αυτισμός όσο και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας εμφανίζονται συχνότερα στα αγόρια. Η νέα μελέτη δείχνει ότι τα κορίτσια έχουν πλεονέκτημα ως προς την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους σε σχέση με τα αγόρια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση ο ορυκτός πλούτος
Επόμενο άρθροΕυάλωτοι οι νέοι στον καρκίνο του δέρματος λόγω έλλειψης αντηλιακής προστασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ