Αρχική Ειδήσεις «Έπιασε δουλειά» η Επιτροπή για τη μείωση του κόστους ενέργειας

«Έπιασε δουλειά» η Επιτροπή για τη μείωση του κόστους ενέργειας

0
Διαφήμιση

Oι δυνατότητες εφαρμογής του μέτρου της «διακοψιμότητας» για τη μείωση του κόστους της ενέργειας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το θέμα που συγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το μέτρο συνίσταται σε μειώσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού για τις επιχειρήσεις που θα δεχθούν μείωση του φορτίου σε περιόδους αιχμής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Λάζαρος Καραλάζος, ο Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Γιάννης Γιαρέντης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) Γιάννης Στεφανόπουλος, αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) με τον πρόεδρό της Κώστα Κουκλέλη, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου.

Ο Γιάννης Τόλιος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης του μέτρου της «διακοψιμότητας», με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των ενεργοβόρων βιομηχανιών (υψηλής και μέσης τάσης), τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των εξαγωγών και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης.

Ε. Δρίβα

Διαφήμιση