Αρχική Ειδήσεις «ΑΘΗΝΕΟ», χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

«ΑΘΗΝΕΟ», χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

0
Διαφήμιση

Ο πρώτος χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα που δημιούργησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη μπίρα, την ιστορία και την παράδοσή της στην Ελλάδα, αλλά και την καινοτομία, το «ΑΘΗΝΕΟ», ο πρώτος χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας στη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο ΑΘΗΝΕΟ θα παράγονται μπίρες μικροζυθοποιείου, περιορισμένης κυκλοφορίας, θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο» για τη μπίρα, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια, με θέμα την ιστορία, τα συστατικά, τις γεύσεις και τα είδη της μπίρας, καθώς και τις μεθόδους ζυθοποίησης.

Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lagerκαι Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης. Το ΑΘΗΝΕΟ θα παράγει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπίρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή. Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του ΑΘΗΝΕΟ, είναι η ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος.

«Το ΑΘΗΝΕΟ, ένας χώρος με σύγχρονη αισθητική, ακριβώς στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, έχει στόχο να αποτελέσει τόπο έμπνευσης, αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας.

Στο ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό«μουσείο», όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε σχετικά: «Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ο χώρος που συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ανθρώπους μας και υλοποιήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που εμείς, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ξέρουμε πολύ καλά, τη μπίρα.

Πάνω από όλα, όμως, είναι κάτι που θεωρούμε ότι οφείλουμε στους Έλληνες καταναλωτές, που μας τιμούν εδώ και από πάνω 50 χρόνια με την εμπιστοσύνη τους: Ένας χώρος που συγκεντρώνει ό,τι θα ήθελε να ξέρει κανείς για τη μπίρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της. Έτσι, θεωρούμε ότι κάνουμε πράξη με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας μπίρας στην Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και η αγορά θα αγκαλιάσουν το ΑΘΗΝΕΟ και τα προϊόντα του με ενθουσιασμό, θα εμπνευστούν και θα μοιραστούν τη συγκίνησή μας για τα κομμάτια της ιστορίας της μπίρας στην Ελλάδα που αποκτούν ζωή στο νέο μας χώρο».

Διαφήμιση